Další přísun informací o Destiny 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další přísun informací o Destiny 2

Další přísun informací o Destiny 2

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 5. 2017 07:47 11
Reklama

Včerejší odhalení Destiny 2 určitě s napětím sledovala drtivá většina fanoušků prvního dílu. Přeci jen se o pokračování multiplayerové akce šuškalo už od loňského roku, původně dokonce měla vyjít už loni v září, nakonec tomu však bude až o rok později. Herní svět jako by se nyní na okamžik zastavil a Destiny 2 je zkrátka všude. Nad rámec informací, které vám včera zprostředkoval Honza ve své novince, se vyrojila i celá řada dalších zpráv.

Předně, velká spousta z vás je hlavně zvědavá na co nejvíce záběrů ze samotného hraní. Server DualShockers přinesl celých 26 minut dlouhé video se záznamem hraní striku Inverse Spire. Záběry pocházejí z verze hry pro PlayStation Pro. Video naleznete pod tímto článkem. I z něj je patrné, že si druhý díl udržuje styl svého předchůdce, a to nejen po stránce hratelnosti, ale i uživatelského rozhraní a celkového výtvarného stylu. 

Jak již nějaký čas víme, Destiny 2 se na rozdíl od prvního dílu podívá i na PC. David Shaw ze studia Bungie v rozhovoru pro server PC Gamer uvedl, že se o PC verzi stará studio Vicarious Visions. Shaw tvrdí, že jedním z klíčových faktorů při vývoji PC verze je snaha dokázat hráčům, že se nejedná o pouhý port z konzolí. Vicarious Visions tedy Bungie nevnímá jako externí studio, které jen převede hru na jinou platformu, ale doslova jako součást vývojářského týmu. Cílem je, aby se Destiny 2 na PC hrála jako skutečná PC hra.

Poněkud nepříjemným zjištěním je, že se PC verze nedočká dedikovaných serverů. Shaw se k tomuto problému nechtěl příliš vyjadřovat, zmínil ale, že na vině je “komplikovaná topologie”. Původní Destiny v multiplayeru často trpěla množstvím lagů a to by se v případě druhého dílu nemělo opakovat, Shaw slibuje, že do hry byla implementována nová technologie. Ta ale zřejmě míří spíše na konzolovou verzi. Na PC bude hra distribuována skrz platformu Battle.net a zatímco konzolové verze vyjdou 8. září, datum vydání té pro PC zatím nebylo potvrzeno. Nevíme zatím ani to, zda bude mít Destiny 2 perzistentní hráčský účet, který bude možno migrovat mezi jednotlivými platformami.

PC verze nebude mít omezený framerate a hráči se dočkají i možnosti nastavení zorného pole. Samozřejmostí je plná podpora klávesnice a myši, textového chatu a podpora ultrawide monitorů a rozlišení 4K. Zatím sice neznáme hardwarové nároky hry, víme ale, na jakém stroji hra běžela během předváděcí akce. Hru tam poháněla grafická karta Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, procesor Intel Core i7-7700 4,2 Ghz a 16 GB RAM. Společnost Nvidia už stačila vydat několik screenshotů ve 4K rozlišení, naleznete je v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama