Temná plošinovka Blasphemous je na KS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Temná plošinovka Blasphemous je na KS

Temná plošinovka Blasphemous je na KS

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 5. 2017 09:45 6
Reklama

Na crowdfundingové platformě Kickstarter se čerstvě objevila zajímavě vyhlížející akční plošinovka Blasphemous od tvůrců hororové klikací adventury The Last Door. A právě od žánru hororu se nezávislí tvůrci z týmu The Game Kitchen příliš nevzdálili a první, co na vás dýchne z přiložených obrázků i z videí, je právě ponurá atmosféra hry.

Ta vás vezme do nelítostného světa jménem Orthodoxia, ve kterém to vře a ve kterém byl důraz na náboženství vyhnán až do zcela absurdních rozměrů. Díky tomu počet kostelů pomalu převýšil počet obyvatel a právě v tomto nehostinném a fantaskními monstry naplněném světě má hlavní hrdina jménem The Penitent One plné ruce práce a my za nějakou dobu spolu s ním.

Celý svět přitom slibuje být poskládán z celé řádky nelineárních úrovní a prim na to konto bude hrát v plošinovkách jindy nepříliš důležitá explorace. K tomu tvůrci slibují i hluboký příběh vyprávěný mimo jiné i skrze samotné košaté prostředí vyvedené ve stylu pixelartu. Ten bude doprovázet i ručně vytvářené animace a celkově na vás hra slibuje dýchnout skutečně unikátní atmosférou. Zde se navíc tvůrci dovolávají inspirace Goyovými obrazy a španělskou architekturou (zde zejména padlo jméno města Sevilla. A konečně svoji roli na celkové atmosféře má i soundtrack z pera umělce jménem Carlos Viola. Ukázku jeho tvorby pro hru si můžete poslechnout níže.

Jenže jen o působení na smysly hráče to nebude a kochání se může budoucí hráče záhy zcela násilným způsobem mrzet. Ti podivní nepřátelé totiž znamenají pochopitelně také důraz na náročné souboje založené zejména na schopnostech hráčů a na tom, jak se umí vypořádat s problémy na obrazovce. Zde vývojáři avizují vyšší náročnost a intenzitu šarvátek, jejichž náplň budou korunovat četní bossové.

Na ty se budou moci hráči obzvláště těšit díky postupnému plnění dodatečných cílů crowdfundingové kampaně, jež má zatím našlápnuto na velký úspěch. Požadovaná částka (50 tisíc dolarů) se vybrala prakticky okamžitě a nyní již jen tvůrci lákají na další možná specifika hry.

Mezi ty může patřit i známý New Game + režim, který nabídne o něco odlišný zážitek protkaný řadou jinačích výzev a celkově samozřejmě nesmí chybět příslib povšechně komplexnějšího herního zážitku.

Ten by přitom mohl dorazit hned na celou řádku platforem – PC, Mac i Linux jsou v současnosti jasnou volbou, při úspěchu na Kickstarteru však autoři lákají i k verzím pro konzole, a to hned na prakticky všechny myslitelné. Plošinovka Blasphemous by se tímto mohla dodatečně objevit i na PS4, Xbox One, Switchi i na Vitě.

Ne však dříve než na počátku roku 2019. To sice může znít nepříjemně, tvůrci však slibují alfatesty již od druhého kvartálu příštího roku. Samotný vývoj hry totiž začal relativně nedávno – v listopadu.

Tvůrce tedy ještě čeká dlouhá cesta, mají však zjevně sympatie publika značné velikosti a nám jen nezbývá než držet palce. Až doposud jsme se dokázali zdržet připodobnění hry k Bloodstained od producenta Kodži Igarašiho, jako drobná vtíravá poznámka na závěr nám to však jistě projde. Blasphemous zkrátka vypadá zajímavě, a pokud jste fanoušky žánru, tak kopie hry může být vaše již za 15 dolarů (zhruba 350 korun). Pro lepší referenci o schopnostech vývojářů pak doporučujeme zavítat na Steam, kde lze zmiňovanou hororovou adventurní sérii The Last Door získat vyloženě za hubičku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama