Steam Direct bude zpoplatněn sto dolary
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam Direct bude zpoplatněn sto dolary

Steam Direct bude zpoplatněn sto dolary

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 6. 2017 07:48 6
Reklama

Valve dávají hernímu světu vědět detaily o tom, jakým způsobem bude nahrazená služba Steam Greenlight a především i to, jak vlastně bude nově zpoplatněný vstup nezávislých titulů na scénu.

Takzvaný Steam Direct bude nakonec zpoplatněn ještě sympatickými sto dolary s tím, že tento poplatek bude vratný tehdy, jakmile daný titul překročí hranici jednoho tisíce vydělaných dolarů. Ve Valve přitom uvažovali o tom, že by tento poplatek mohl být někde mezi onou stovkou a až pěti tisíci dolary, nakonec se však (a po diskuzi s komunitou) rozhodli jej držet při zemi, což lze s přihlédnutím k situaci na konkurencí přetékající indie scéně určitě jen kvitovat. Samotný Steam Direct však ještě spuštěný není a ani v současnosti se žádné konkrétní datum nedozvídáme, původně to přitom mělo být již v průběhu tohoto jara.

Obsáhlý příspěvek na webu Steamu se pak za další věnuje mimo jiné i tomu, že se ve Valve plánují zaměřit více na filtrování obsahu a na to, aby se ty správné hry dostaly ke svému cílovému publiku. O této snaze jsme ostatně již psali v rámci se změnami v systému rozdávání sběratelských karet, u který bujel nekalý obchod s mateřskými hrami, jejichž zkreslené prodeje následně zasahovaly do systému, který vyhodnocoval doporučování her.

Spolu s rovněž dříve přiblíženou změnou pravidel předávání darů skrze Steam se tak jedná o další krok vstříc uživatelsky co možná nejpříjemnější platformě a my jsme na to konto jen zvědaví, s čím přijdou Valve příště. Snaha je zde přeci jen přímo vidět a vypadá to, že ve finále bychom z toho všeho mohli těžit jen my, hráči samotní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama