Došlo ke krádeži dat Cyberpunku 2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Došlo ke krádeži dat Cyberpunku 2077

Došlo ke krádeži dat Cyberpunku 2077

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 6. 2017 08:06 10
Reklama

O hře s názvem Cyberpunk 2077 od polského CD Projektu RED se hovoří již řadu let, do plné produkce ale vstoupil až po dokončení prací na třetím Zaklínači a jeho rozšířeních. O titulu jako takovém víme poměrně málo, domýšlet si můžeme snad z popisu polských vládních grantů, které byly na vývoj hry uvolněny. Na Cyberpunk si asi ještě nějakou dobu počkáme, CD Projektu se ale nyní neznámí nenechavci snaží nadělat vrásky na čele.

Polský tým totiž včera oznámil, že mu byla zcizena interní data, mezi nimiž figurují i rané návrhy Cyberpunku 2077. Na tom by nebylo nic zas až tak podivného, k různým únikům v herní branži dochází zcela pravidelně. CD Projekt ale zároveň uvedl, že se pachatel společnosti ozval s požadavkem na výkupné v blíže neznámé výši. Hrozí také, že v případě, že společnost výkupné nezaplatí, poskytne ukradené materiály veřejnosti.

Příběh jak z laciného románu má ale poměrně jednoduché rozuzlení. CD Projekt totiž vydal na Twitteru prohlášení, z něhož je patrné, že k žádnému vyjednávání nedojde. Společnost už s celou situací obeznámila patřičné bezpečnostní orgány a milý vyděrač má tedy nejspíš smůlu. Vývojáři ve své zprávě hráčům tvrdí, že materiály jsou staré a nereprezentují aktuální podobu a směr projektu. Přesto ale nabádají fanoušky k tomu, aby se jejich případnému vyhledávání vyhnuli a raději počkali na oficiální informace přímo od CD Projektu. Ty dle slov prohlášení přijdou, až nastane ten pravý čas.

Cyberpunk 2077 stojí na základech deskové hry Cyberpunk 2020 a má být největším titulem, který v CD Projektu kdy vznikl. Hra by se měla objevit na trhu nejpozději v polovině roku 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama