Xen pro Black Mesa se opět odkládá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xen pro Black Mesa se opět odkládá

Xen pro Black Mesa se opět odkládá

David Plecháček

David Plecháček

20. 6. 2017 12:50 7
Reklama

Milovníci legendy Half-Life vyhlíželi letošní letní prázdniny, neboť po letech problémů, odkladů a temných vidin, že další Half-Life nebude dokončený, měla vyjít poslední část remaku Black Mesa, Xen. Ale problémy, odklady a temné vidiny máme pořád, neboť ani o prázdninách Xen nevyjde.

Z léta se „datum vydání“ přesouvá na prosinec. „Bohužel, jak někteří z vás správně předpokládali, musíme posunout vydání Xenu až na pozdější část tohoto roku, na prosinec,“ píše se na Steamu. „Víme, že to není to, co chtěli všichni slyšet, ale potom, co jsme se dlouze přemýšleli, čeho chceme dosáhnout, jsme se rozhodli tak, aby byl výsledek co nejlepší.“

„Rozhodli jsme se, že prosinec bude měsícem teď, nebo nikdy,“ píší zástupci Crowbar Collective. Jako takovou menší omluvu se studio rozhodlo uveřejnit dva screenshoty, které ilustrují, s jakou péčí remake hry z roku 1998 vzniká. My se nemůžeme dočkat, až se do nového Xenu s Gordonem podíváme.

Projekt Black Mesa je ve vývoji už osm let. Původně byl známý pod názvem Black Mesa: Source. Autoři tak reagovali na nepovedený remaster Half-Life: Source z roku 2004, později ale museli od dodatku „Source“ ustoupit. První část hry, od úvodu až po úroveň Lambda Core, vyšla v září 2012. O tři roky později vstoupil projekt na Steam, kde je dosud v předběžném přístupu.

O sérii Half-Life, včetně Half-Life: Source a projektu Black Mesa, pojednává i náš starší článek Milénium. Přečíst si jej můžete zde

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama