Anthem není sci-fi, je to "science-fantasy"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Anthem není sci-fi, je to "science-fantasy"

Anthem není sci-fi, je to "science-fantasy"

David Plecháček

David Plecháček

26. 6. 2017 15:35 12
Reklama

Anthem byla jedna z mála her, u které jsme si během její ukázky na E3 říkali, že bychom ji chtěli hned teď hrát. Teaser z konference EA nám neřekl prakticky vůbec nic, a ani video ukázané na showflooru Microsoftu nebylo co do příběhového zasazení o moc sdílnější. Své k němu alespoň s odstupem říká Aaryn Flynn, generální manažer BioWare.

Pravdou je, že i kdyby lidé z Edmontonu ukázali cokoliv, lidé by pravděpodobně první záběry hltali s otevřenými ústy. V tom to mělo BioWare snazší. Ale k tomu všemu původní autoři Mass Effectu ukázali líbivý svět, který se na první pohled snaží konkurovat Destiny od Activisionu. Ale Flynn vidí hned několik rozdílů, a mezi ty nejočividnější řadí fakt, že se nejedná o čistokrevné sci-fi.

„Jedná se o žánr, kterému říkáme 'science-fantasy', tedy něco jako Star Wars, něco jako cokoliv ze světa Marvelu, v nichž vidíte spoustu skvělých věcí, ale moc se nestaráte o to, proč se to děje nebo jak se to děje, tedy o tu vědu. Mass Effect je mnohem více science-fiction IP, tohle je spíš o tom užít si zábavu v herním světě, který je svěží a exotický a který vás doslova pohltí,“ říká.

Příběh se točí okolo mimozemské planety, respektive okolo lidí, kteří na ní žijí – hráč coby člen tzv. Freelancerů tráví nejvíce času „tam venku“ za hranicemi bezpečného světa a snaží se chránit obyvatele, kteří se na planetě usadili.

Anthem se chystá na konec roku 2018 a podle všeho vyjde na PlayStationu 4, Xboxu One a PC. Tímto projektem chtějí Electronic Arts a BioWare odstartovat desetiletou cestu, během které bude Anthem neustále podporováno. No uvidíme, jestli jim nakonec takové odvážné plány vyjdou. Jestli ano, budeme jedině rádi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama