Zkuste si demo, v němž se ocitnete na Titanicu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zkuste si demo, v němž se ocitnete na Titanicu

Zkuste si demo, v němž se ocitnete na Titanicu

David Plecháček

David Plecháček

26. 6. 2017 08:59 6
Reklama

Letos v dubnu uplynulo přesně 105 let od doby, kdy se v Atlantiku potopila nejznámější loď na světě – Titanic. Tragédie se udála v noci ze 14. na 15. dubna 1912, a po světě se jí dostalo široké publicity. Může za to především vysoký počet obětí, ale také filmová adaptace Jamese Camerona s Leonardem DiCapriem a Kate Winslet v hlavních rolích. Je skoro až s podivem, že se zkáza 270 metrů dlouhé lodi vyhýbá herním zpracováním.

Nepochybně by stálo za to prožít katastrofu i za naší účasti. Tuto myšlenku si před lety položilo studio Four Funnels Entertainment, jehož autoři musí událostmi nejslavnějšího parníku žít, neboť odkaz na vzhled lodi mají i ve svém názvu. Titanic – Honor and Glory, jak se hra oficiálně jmenuje, se čím dál více rozrůstá a autoři nám dávají k dispozici už třetí demo. A to je svým obsahem suverénně největší.

Titanic byl známý svým luxusem, který by na hráče měl za pomoci Unreal Enginu čtvrté generace dýchat na každém kroku. Pokud ale máte doma HTC Vive nebo Oculus Rift, můžete se po jednotlivých palubách projít i s helmou na hlavě a předstírat, že i vy jste byli jedni z mála, kteří měli možnost na Titanicu být.

Honor and Glory ale nebude walking simulátor nebo virtuální galerie toho, jak tehdy největší loď světa vypadala. V první řadě se bude jednat o akci s adventurními prvky s příběhem, který má být obestřen nejrůznějším tajemstvím. Není asi potřeba mluvit o zasazení, protože... Titanic plul jenom jednou. Autoři slibují interakci s pasažéry a posádkou, možnost prozkoumat každou palubu a každou kajutu, a na konci si prožít i tragickou havárii, která vyústila potopením Titanicu a smrtí 1500 lidí.

Hra výrazně prokoukla a její vizuální zpracování se od posledně výrazně posunulo. Důvodem, proč naše dnešní novinka vzniká, je ale především to, že autoři z Four Funnels vypustili do světa třetí demo, ve kterém si můžete parník společnosti White Star Lane prohlédnout na vlastní oči. A to i ve VR. Na oficiálních stránkách hry si můžete stáhnout nejaktuálnější „Demo 3“. Tamtéž také najdete plánek, kolik lokací je ze hry přístupných. V naší galerii si taktéž můžete prohlédnout screenshoty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama