Kampaň Ace Combat 7 zabere 4 až 5 hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kampaň Ace Combat 7 zabere 4 až 5 hodin

Kampaň Ace Combat 7 zabere 4 až 5 hodin

David Plecháček

David Plecháček

3. 7. 2017 11:36 4
Reklama

Nezdá se to, ale je to poměrně dlouhá doba od chvíle, kdy jsme poprvé spatřili Ace Combat 7. Už je to rok a půl. Od PSX 2015 nás ale Ace Combat něčím přitahuje a čím dál více se těšíme na to, až vyjde. Po E3 tak sledujeme jakoukoliv zmínku o slavné sérii, která na nejslavnějším veletrhu pochopitelně nemohla chybět.

Z nejrůznějších rozhovorů, názorů nebo poznatků například vyplývá, že ze dvou stanovišť si novináři oblíbili překvapivě to s VR headsetem. Je to logické, protože vedle závodních her jsou letecké akce přesně tím typem, které jsou pro virtuální realitu jako dělané. Uvidíme, jestli fráze o pocitu realističnosti vydrží i po recenzích.

Pochopitelně nás zajímá i to, jestli se neprojeví motion sickness. Ani ne tak špatným zpracováním, jako spíš kvůli rychlosti, kterou stíhačky létají. Pro tuto chvíli vývojáři neví, jaké budou rozdíly ve VR verzích mezi PS4 a PS4 Pro, ani v porovnání klasických verzí s PC. Jakmile bude hra optimalizována na klasickou PS4, poté přijdou na řadu jak PS4 Pro, tak PC.

O těchto věcech během E3 několikrát hovořil i Kazutoki Kono, šéf studia Project Aces. Ale nebyly to jen otázky technického charakteru, ale také toho herního. Kono tak například odpovídal i na to, jak bude dlouhá kampaň. „Na nové generace vyvíjíme Ace Combat vůbec poprvé, takže chceme vybalancovat poměr investovaných zdrojů a herní doby. Ace Combat vzniká od základů nanovo. Brali jsme v úvahu, kolik hodin by fanoušci chtěli najít v naší hře na nové konzoli, když se jedná prakticky o nový trh. Našli jsme jej někde mezi čtyřmi a pěti hodinami,“ řekl vedoucí projektu.

Kono dále vyjadřuje naději, že se v Ace Combat 7 bude hodně hráčů k mnoha režimům vracet, takže to není jen o kampani, ale i o multiplayeru nebo o VR zážitku. VR část je nicméně od kampaně striktně oddělená. „Zatímco se náplň a pocity z kampaně nemění – totiž že jste pilot stíhaček – přístup, kterým jich chceme dosáhnout, je trochu odlišný,“ dodal. Klasická kampaň je totiž filmovější, zatímco ve VR autoři nechtějí nikdy narušit klíčovou first-person perspektivu.

S Ace Combat 7 se počítá na rok 2018. Project Aces potřebovali ještě nějakou dobu na to, aby mohli svůj produkt pořádně přeleštit. Do té doby musíme vzít za vděk alespoň trailerem z E3 - to kdybyste se ho nemohli nabažit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama