Steamem se přehnala masivní vlna banů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steamem se přehnala masivní vlna banů

Steamem se přehnala masivní vlna banů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 7. 2017 11:45 8
Reklama

Pokud někdo umí zbrojit proti cheaterům opravdu ve velkém, je to Valve. Výjimkou nebývaly poměrně rozsáhlé vlny banů, které dokázaly v jeden den odebrat přístup do multiplayeru všech chráněných titulů několika tisícům hráčům. Tentokrát však vytáhl Anti-Cheat systém Steamu do boje opravdu nevídaných rozměrů. Zasaženo bylo přes 40 tisíc provinilců.

Ztráta multiplayerového práva pro hry chráněné VAC systémem je hořká ještě o něco více kvůli jeho načasování. Ve Valve šibalsky počkali na konec období slev a cheaterům mrknutím oka znehodnotili čerstvě nakoupené rezervní kopie her. Jedním z obvyklých postupů cheaterů je totiž nákup dalších kopií cílových titulů na alternativní účty, kde mohou pokračovat ve své nekalé činnosti. Celá situace se samozřejmě týká všech her chráněných zmíněným systémem, je však jasné že nejmarkantěji se projeví na tahounech online hraní na Steamu, Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2.

Zabanovaní hráči tím samozřejmě přicházejí i o své nahromaděné skiny. Jejich kolekce často především v případě Counter-Strike nabývají nedozírné ceny a postih může být do značné míry bolestivý i finančně.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama