Tvůrci hry City of Brass vychází z BioShocku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci hry City of Brass vychází z BioShocku

Tvůrci hry City of Brass vychází z BioShocku

David Plecháček

David Plecháček

12. 7. 2017 11:29 2
Reklama

Vžijte se do situace, že jste se podíleli na tvorbě prvního a druhého BioShocku. A že teď děláte vlastní hru, která se bude taktéž odehrávat v nějakém městě. Jak ale překonat původní podvodní Rapture? Autoři ze studia Uppercut Games se místo vody rozhodli pro poušť. A kdo ví, mohlo by to fungovat.

Novinka City of Brass je právě novou hrou od studia Uppercut, které se skládá z několika bývalých zaměstnanců studií 2K, kteří se podíleli na BioShocku 1 a 2. V Mosazném městě se bude odehrávat rogue-lite adventura z pohledu první osoby, která je kromě BioShocku inspirována i zasazením snímku Arabian Nights. Jenže jak ukazuje trailer, když přijdete k bráně, město v poušti není.

Za to je tam láhev s džinem. Těch najdete ve hře hned několik, většinou ale budou na vaší straně a poskytnou vám právě to, co potřebujete. Ne zadarmo, pochopitelně. Ten první, kterého můžete vidět v traileru, vám ale zpřístupní město. A kdyby vám scéna s jedinou viditelnou přístupovou „cestou“ do města připomínala maják, tak nejste sami.

„Mechanismy jsme si vypůjčili z BioShocku. Vyvíjíme hru, která kombinuje různé přístupy k herním funkcím, čímž hráče motivujeme k tomu, aby si všímal toho, jak jednotlivé systémy mezi sebou fungují a interagují. Viditelné je to při kombinaci biče a meče, když si nepřátele nejdříve přitáhnete a pak až je zraníte,“ říkají autoři.

Právě zbraně (a nepřátelé) jsou další velkou odlišností od BioShocku. Nevíme, v jaké době se hra odehrává, ale vy i vaši kostění a jiní nepřátelé se musíte spolehnout pouze na chladné zbraně, tudíž prim budou hrát právě meče a štíty. Novinka nebude žádný med, takže podle Eda Ormana, zakladatele Uppercut Games, budeme často umírat. Hra vyjde ještě letos na PC a příští rok na Xboxu One a PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama