Remake TimeSplitters opět v problémech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake TimeSplitters opět v problémech

Remake TimeSplitters opět v problémech

David Plecháček

David Plecháček

12. 7. 2017 13:43 2
Reklama

Poslední update o fanouškovském TimeSplitters jsme slyšeli na začátku roku. Tehdy vrcholily finanční problémy Cryteku, který se sice na vývoji přímo nepodílí, ale německá společnost je držitelem značky. Vedení sice připustilo komplikace, ale vývoj údajně pokračoval dál. Jak je na tom projekt teď?

Projekt je ve vývoji už od roku 2012, kdy Crytek svolil k použití názvu pod podmínkou, že hra bude postavená na CryEnginu 3 a autoři využijí původních assetů. Za těch pět let se toho ale poměrně dost změnilo a o TimeSplitters Rewind jsme dlouho neslyšeli. Na začátku roku ale jeden z vývojářů připustil, že projekt byl v problémech a že se hra výrazně změnila, vývoj ale už zdárně pokračoval. Letos měla hra dokonce už i na PC vyjít.

Jenže o půl roku později se objevily další komplikace – tentokrát jde o technologii Cryteku, která „stávkuje“: o CryEngine. Tým Cinder Interactive Arts totiž prozradil, že nemůže na TimeSplitters vůbec pracovat: „Čekáme na nové vydání CryEnginu, které změní jádro enginu a my k němu následně dostaneme dokumentaci. Problém je, že k updatu mělo dojít už před čtyřmi měsíci a my stále čekáme,“ stojí ve vyjádření.

V tu chvíli se nabízí radikální řešení - změna enginu. Tým v minulosti například experimentoval s Unrealem 4, ale to by pak studio nemohlo používat název TimeSplitters. „Tuto skutečnost jsme interně důkladně rozebírali a máme v současnosti jasnou představu, jakým směrem se chceme ubírat. Pokud engine opravdu změníme, chtěli bychom vytvořit naší vlastní interpretaci toho, co mělo podle nás TimeSplitters 4 být,“ říkají dál.

TimeSplitters 4 je totiž ten důvod, proč něco jako fanouškovský díl vzniká. Rewind je totiž reakcí na zrušení čtvrtého dílu, ke kterému došlo v roce 2012. Poprvé se značka TimeSplitters objevila v roce 2000, přičemž obě pokračování vznikla ještě pro PS2, GameCube a původní Xbox. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama