What Remains of Edith Finch vyjde i na Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka What Remains of Edith Finch vyjde i na Xboxu

What Remains of Edith Finch vyjde i na Xboxu

David Plecháček

David Plecháček

13. 7. 2017 11:52
Reklama

Pokud máte po nabitém jaře dost AAA produkce, možná začínáte hledat menší, přesto ne o nic horší hry. Jednou z nich je bezesporu What Remains of Edith Finch, která v dubnu vyšla pro PlayStation 4 a PC. Autoři, kteří si udělali jméno na skvěle hodnocené adventuře The Unfinished Swan, se se svojí poslední hrou snaží prosadit nově i na Xboxu.

Prvotina studia vyšla exkluzivně pro zařízení Sony a po úspěchu Unfinished Swan se dalo tak trochu čekat, že se i po dalších hrách vrhne japonská společnost a ukořistí si je pro sebe. To se opravdu stalo a v prvopočátcích si projekt opatrovala Sony a dokonce ji představila na své akci PSX. Jenže o ní po čase přestala jevit zájem a došlo ke změně vydavatele.

A proto What Remains of Edith Finch vydává Annapurna Interactive. Následkem toho ale hra nemířila exkluzivně na PlayStation 4, ale i na osobní počítače. Bezmála po třech měsících se ale opět skvěle hodnocené hry dočkají i majitelé konzole od Microsoftu. Zakroužkujte si v kalendáři 19. července.

Novinka z pera Giant Sparrow vypráví osudy prokleté rodiny Finchů, respektive především Edith, která zjišťuje, co se stalo její rodině. Autoři chtěli vystavět svou hru na pocitu, že existuje něco krásného, ale přesto ohromujícího. „Jako byste byli na vrcholu nějaké hory. Já ten pocit třeba zažil, když jsme se poprvé potápěl a viděl jsem všude před sebou moře, které se měnilo v tmavý nekonečný oceán,“ vypráví Ian Dallas ze studia v jednom z předchozích rozhovorů.

V rané fázi projekt přesně takhle začal a stal se literární verzí výše popisovaných zážitků. „Odtud jsme hru nechávali růst do všech různých směrů, ale vždycky jsme chtěli mít na paměti kombinaci obou těchto zážitků,“ dodává Dallas. Příběh můžete prožít i vy, nevyjde vás nijak draho. V současné době stojí What Remains of Edith Finch jak na PC, tak na PS4 pod pět set korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama