Známe další detaily o filmové lady Croft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe další detaily o filmové lady Croft

Známe další detaily o filmové lady Croft

David Plecháček

David Plecháček

14. 7. 2017 12:43 10
Reklama

Stačilo sledovat naši diskuzi a hned vám musí být jasné, po jaké Laře se hráčům stýská. Po té v minišortkách, minitričku, s dlouhým copem a dvěma bouchačkama u pasu. Nehledě na to, že se z mladé rebootované archeoložky stal brzy zabiják, i její osud by mohl být zajímavý. A i když už ho někteří ve hrách nechtějí (i když jiní stále ano), ve filmu by to mohlo být o něčem jiném.

Alicia Vikander by totiž nemusela a ani neměla být takový bezmyšlenkovitý zabiják a měla by se mnohem více blížit lady Croft z minulých let, jen v něžnějším podání. A to nemusí být úplně zlé. Jako obvykle vedou stopy hlavní zápletky k jejímu otci. Samotná Alicia Vikander k její roli pro magazín Entertainment Weekly říká: „Lara má pořád ty samé divoké, houževnaté, zvědavé a inteligentní rysy.“

Rozdílem je jen to, že mladá archeoložka přišla o své předešlé zkušenosti, díky kterým se s nástrahami vypořádávala s nebývalou grácií. „Ještě neprožila všechna ta dobrodružství. Myslela, že jí čeká sešněrovaný kulturní život předměstského Londýna, ale pak se k ní dostaly informace, se kterými všechno začalo,“ dodává osmadvacetiletá vycházející hvězda ze Švédska.

Pro magazín Vikander také přiznala, že jí překvapilo, kdo všechno Tomb Raider zná: „Překvapilo mě, že o ní slyšela i má maminka,“ říká. „Je to především proto, že z ní ikonu neudělal nikdo jiný než Angelina Jolie. Ale nový film je skvělou možností, jak tuto roli ukázat i z jiného hlediska.“

Švédská herečka také říká, že ačkoliv dosud točila především dramata a indie filmy, nedokáže ani spočítat, kolikrát viděla dobrodružné snímky jako je Indiana Jones nebo Mumie. „Ráda jsem se nechala unášet těmito velkolepými příběhy a zahrát si v nějaké takové roli byl vždy můj dětský sen,“ dodává. To s sebou nese i nějaká úskalí, jako třeba to, že v době pořizování rozhovoru to byly dva dny, kdy se Vikander nepodívala jinam, než do vody. „Ve filmu je vážně hodně takových scén,“ říká.

Mnoho z nich je pochopitelně divácky vděčných, především u mužského publika, ale asi si dokážeme představit, že to pro herce ani herečky není zrovna procházka růžovou zahradou. V jedné akční scéně skončila opakovaně se svázanýma rukama shozená ve vodě: „Nemusela jsem to ani hrát, stačilo prostě nějak reagovat,“ říká s úsměvem. Takže až se v březnu budete na nového Tomb Raidera koukat, můžete si vzpomenout na to, že natáčení může být i těžká řehole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama