Battlegrounds hrálo více lidí než GTA V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds hrálo více lidí než GTA V

Battlegrounds hrálo více lidí než GTA V

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 7. 2017 09:12 10
Reklama

Alespoň co se historického rekordu v jeden moment týče. Až neuvěřitelný nárůst popularity multiplayerové střílečky dále pokračuje a PlayerUnknown’s Battlegrounds trhá rekordy Steamu. Nedávno mu například padl za oběť žebříček souběžně hrajících hráčů. Ten zaznamenává historické rekordy v počtu současně aktivně hrajících a aktuální internetová senzace pro sebe uzmula 4. místo.

Se svou čerstvou špičkou 382 tisíc hráčů s přehledem překonala i předloňský hit Grand Theft Auto V s 360 tisíci současně hrajícími. Pódium v současné době okupují Fallout 4, Counter Strike: Global Offensive a DOTA 2, lze však předpokládat že při zachování současného přírůstku hráčů právě čtvrtý Fallout dlouho svou pozici neudrží. Jej koneckonců v nejsilnější chvíli hrálo kolem 470 tisíc hráčů.

Fascinující je i srovnání křivky aktivity hráčů zmíněných her. GTA V i Fallout 4 hráči nejaktivněji zapínali během úvodního týdne po vydání hry. PlayerUnknown’s Battlegrounds herní scénou už několik měsíců cloumá. Kde a kdy se jeho rozkvět zastaví, a zda se v otázce popularity dočkáme ataku na dvojici Steamových evergreenů ukáže budoucnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama