RDR2 bude úspěšný, s GTA se ale prý neměří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR2 bude úspěšný, s GTA se ale prý neměří

RDR2 bude úspěšný, s GTA se ale prý neměří

David Plecháček

David Plecháček

24. 7. 2017 12:45 12
Reklama

Rockstar nemusí vydávat každý rok nějakou novou hru, stačí, když nechá dostatečně dlouho vycukat vlastní fanoušky a ti se pak po hrách tohoto studia vrhnou ještě v den vydání. Take-Two nemusí ani minutu pochybovat o tom, že další hra od zmíněných vývojářů bude zase velice, dost možná rekordně úspěšná. Otázka ale je, jestli Red Dead překoná GTA.

Všichni víme, jaký je poslední díl GTA fenomén. Hrubé odhady hovoří o osmdesáti milionech kopií, ale tento počet neustále roste a dnes to může být ještě o dalších několik milionů více. GTA Online zase přináší do kasičky takové peníze, které by bezpečně zabezpečily celé studio až do důchodu. Může Red Dead Redemption 2 oslovit stejný počet hráčů a generovat přibližně stejné peníze? Podle Strausse Zelnicka ne.

GTA je podle něj unikát, se kterým se nemůže poměřovat ani Red Dead. To ale neznamená, že se bude jednat o neúspěšnou hru. Právě naopak. Vedení Take-Two do ní vkládá nemalé naděje, jen co se týče komerčního úspěchu, tak porovnání s posledním dílem Grand Theft Auto není možné.

„Nerad něco takhle dopředu odhaduji. Tým dělá tu nejlepší možnou hru, kterou dokáže udělat, a když uspějí... podívejte. Podle mého názoru je důvodem, proč se prodalo 80 milionů GTA V a proč GTA Online trhá rekordy už tři a půl roků, fakt, že ta hra na této generaci stojí osamocená. V minulých generacích existovalo hned několik titulů, které se dokázaly kvalitou GTA vyrovnat, ale tentokrát to tak není,“ říká Zelnick.

Dodává, že pokud je vám více než 17 let a máte současnou generaci, máte také i GTA. „Jinak bychom těch 80 milionů neprodali,“ dodává. „A může toho nějaký jiný titul dosáhnout? To se mi nezdá pravděpodobné. Máme neuvěřitelné vyhlídky pro Red Dead? Jistěže máme. Ale nemůžeme to srovnávat s GTA,“ přemýšlel nahlas v rozohovoru pro GamesIndustry člověk, který Take-Two vede.

Otázkou zůstává, jestli nemůže být právě Red Dead Redemption 2 tou hrou, která se ke GTA V přiblíží a tudíž částečně převezme jeho roli a lidé po pěti letech od vydání nepřesedlají do koňských sedel na amerických prériích. Svou roli sehraje i případná konzolová exkluzivita. Uvidíme příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama