Neoficiální WoW server běžel jen 5 hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Neoficiální WoW server běžel jen 5 hodin

Neoficiální WoW server běžel jen 5 hodin

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 7. 2017 14:08 33
Reklama

Je obecně známo, že Blizzard nemá fanoušky emulované servery World of Warcraft zrovna v lásce. Léta se s existencí “free” serverů vyrovnává jejich ignorací, ostatně jsou často velmi kolísavé kvality a hráče často pouze nalákají na hraní na oficiálních serverech. Čas od času se ale objeví projekt, jehož kvalita a technické zpracování je na takové úrovni, že americká společnost musí zakročit.

Poslední obětí jí byl server Felmyst, běžící na datadisku Burning Crusade. Právě období Burning Crusade bývá často označováno za zlatý věk World of Warcraft a tisíce fanoušků na něj s jiskrou v oku vzpomínají. Blizzard ale žádné oficiální servery pro tuto verzi hry neprovozuje. Staromilcům tak nezbývá než se stahovat na podobné servery jako byl Felmyst. Projekt letitého příznivce Gummy52 měl patřit k těm nejvěrnějším originálu a dle autora cílil na “stanovení nového standardu ve warcraftové emulaci.”

Brány Azerothu a Outlandu se však otevřely na pouhých 5 hodin. Přesně tak dlouho trvalo, než zakladateli zaklepal na dveře pošťák nesoucí dopis od právní společnosti zastupující Blizzard Entertainment. Čtyřletá práce tělesně těžce postiženého nadšence v mžiku ztratila hodnotu. Právě svalová dystrofie, již Gummy52 trpí, znemožňuje přestěhování serveru do jiného státu, kde by mohl uniknout legislativním a právním omezením.

“Risknul jsem, že bychom mohli omezit server na 3000 hráčů a užít si uzavřenou komunitu. Bohužel jsem tuhle ruletu prohrál, ačkoliv chvíli bylo fajn vidět tolik lidí užívat si něco, na čem jste osobně pracovali. Tenhle projekt dal čtyřem letům mého života smysl, což jsem si užíval,” komentuje celou situaci otevřeně na oficiálním webu projektu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama