Code Vein není jen kopií Dark Souls
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Code Vein není jen kopií Dark Souls

Code Vein není jen kopií Dark Souls

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 7. 2017 10:01 2
Reklama

Nedávno oznámené akční RPG Code Vein od vydavatelské společnosti Bandai Namco bude výletem do postapokalyptické reality, v níž ruiny kdysi životem bujících měst hostí celou řadu odpudivých nepřátel, s nimiž se v roli příslušníka společenství upířích Revenantů budete muset utkat. Ačkoli hra na první pohled svou hratelností připomíná jiný titul ze stáje Bandai Namco, jmenovitě Dark Souls, údajně nepůjde jen o prostý plagiát.

Na hře pracují vývojáři série God Eater, která je v Japonsku největším rivalem slovutného Monster Huntera. God Eater ale mnohem více akcentuje příběh, a právě ten by měl být devizou Code Vein. Ačkoli má God Eater v Japonsku velký počet příznivců a na jeho motivy vzniklo dokonce úspěšné anime, na západě značka nikdy výrazněji neprorazila. Vývojáři to nyní s novou značkou zkoušejí trochu jinak.

Šéf vývoje Code Vein i God Eateru Hiroši Jošimura říká, že chce v nové hře kombinovat slavné prvky Dark Souls, mezi něž bezesporu patří například soubojový systém, s kvalitními vlastnostmi God Eateru – silným příběhem, anime stylizací a poutavou zápletkou. To, co hru od Dark Souls odlišuje nejvíc, je podle Jošimury fakt, že hlavní postavy jsou vampýři. Hrdinové jsou závislí na krvi a pokud jí mají dostatek, mohou využívat své zvláštní schopnosti. Ty následně do hry přinášejí rychlé, frenetické souboje.

Jošimura říká, že bude také velmi záležet na profilování vaší postavy. Nelze tedy jednoznačně říci, zda bude hra vždy rychlá jako například Bayonetta nebo Devil May Cry, nebo naopak pomalejší ve stylu Dark Souls. Je na hráči, do jakých vlastností postavy bude investovat. Jeho herní styl pak ovlivní celkovou podobu hry. Přestože Code Vein vyjde na celém světě, Jošimura připomíná, že vývojáři jsou pořád z Japonska a na hře to bude vidět. Doufá ale, že aktuální celosvětová popularita anime bude úspěchu hrát do karet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama