Alien: Isolation se učí podporovat VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alien: Isolation se učí podporovat VR

Alien: Isolation se učí podporovat VR

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 8. 2017 09:24 9
Reklama

Vetřelce z dílny týmu Creative Assembly osobně považuji za jednu z těch nejpovedenějších hororových her – tísnivá atmosféra, neporazitelný nepřítel a retro přístup ke sci-fi oslovil kromě mě také značné množství hráčů dalších, bohužel však ne tolik, aby se dalo mluvit o pokračování či třeba jen o vytrvávající podpoře vývojářů. To však fanouškům hry vadit nemusí, neboť právě podpory se ujala komunita se hrou pevně spjatá a ta se nyní postarala o to, že hru je možné spustit i s podporou virtuální reality.

Někteří modeři totiž zjistili, že experimentální podporu virtuální reality do hry zakomponovali již samotní její tvůrci, jenže nevalný komerční úspěch hry nakonec vydavatele hry zřejmě příliš nepřesvědčil (řada lidí hru ani nedohrála) a díky tomu přestaly být integrované nástroje (které jsou přitom v základu navíc běžnému uživateli zcela skryté) kompatibilní s pozdějšími verzemi virtuální reality. A nebýt hráčů samotných, tak by tyto opomenuté soubory upadly v zapomnění zcela.

Nicméně tak tomu nakonec není a na Redditu se objevili hned dva šikovnější zástupci komunity, kteří se o integraci VR pokoušeli –  /u/bo3bber a /u/Nibre. První jmenovaný přitom svoji snahu posléze vzdal, neboť bylo zjevné, že Nibreho modifikace bude dokončena dříve.

To sice ještě není tak úplně pravda, nicméně stahovat experimentální verzi modifikace je možné již nyní. Sami se tedy můžete přesvědčit o tom, jak moc tomuto titulu a potažmo jeho atmosféře může podpora virtuální reality pomoci.

Zatím je každopádně řeč pouze o Oculusu (do budoucna včetně podpory Oculus Touch) s tím, že kompatibilita s HTC Vive snad by měla brzy také následovat.

Podívat se přitom každopádně můžete na přiložené video, ve kterém Nibre současnou verzi podpory Oculusu předvádí v praxi. Spatřit můžete kupříkladu vyklánění za rohy založené na pohybu hlavy či nově přidanou možnost ohlížet se při hackování přístrojů. Přesvědčte se sami, vypadá to zajímavě (a fuknčně) a rozhodně se dá mluvit o zajímavém projektu určeném nejen těm odvážnějším hráčům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama