BioWare Montreal sloučeno s Motive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BioWare Montreal sloučeno s Motive

BioWare Montreal sloučeno s Motive

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 8. 2017 08:23 6
Reklama

Electronic Arts se nebojí kondenzovat své řady. BioWare Montreal, stojící za Mass Effect: Andromeda ode dneška pracují pod stejnou střechou jako studio Motive. V čele Motive stojí veteránka Jade Raymond a tým aktuálně kutí pokračování Star Wars Battlefront. Zároveň s tímto oznámením došla ze zámoří i smutná zpráva o skonu zkušeného designéra Corey Gaspura.

„Týmy v rámci EA Worldwide Studios jsou naplněné talentem, a více než kdy dříve podporujeme spolupráci mezi studii na významných projektech,” okomentovalo EA pro IGN sloučení studií. „S několika velkými projekty vyvíjenými v Montrealu slučujeme BioWare Montreal a (taktéž montrealské) Motive Studios. Je to dlouhotrvající proces, ale v týmu je pro každého připravena spousta vzrušujících příležitostí a rolí,” dodává vydavatelský gigant.

„BioWare pokračuje v práci na svých projektech, včetně očekávaného Anthem. Co BioWare čeká je vážně vzrušující a jsme nadšeni, že se do našich řad vrátil Casey Hudson, nová hlava studií v Austinu a Edmontonu,” uklidňuje příznivce tvorby BioWare na závěr. Návrat Caseyho Hudsona ale bohužel není jediná personální změna, kterou oblíbené studio v bezprostřední době zažilo.

Corey Gaspur možná nepatří k těm nejznámějším jménům herního průmyslu, příznivci tvorby společnosti BioWare mu však mohou vděčit za mnohé. Na onen svět odešel muž zodpovědný za design boje v druhém a třetím Mass Effectu a podílející se na Dragon Age: Origins. Posledním projektem jeho života se stal připravovaný Anthem. Během jeho vývoje figuroval na postu šéfdesignéra.

Pestrý život herního designéra vedl Gaspur v BioWare od roku 2007, patřil tudíž k váženým veteránům společnosti. Možná i proto mu byla do rukou svěřena zodpovědnost za aktuální vlajkovou loď studia, Anthem. “S velkým zármutkem oznamujeme, že zemřel náš přítel a kolega Corey Gaspur. Corey byl talentovaný talentovaný designér a ještě lepší osobnost. Soucítíme s jeho rodinou a všemi co jej znali,” vzdalo hold svému zesnulému členu studio prostřednictvím blogového příspěvku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama