Take-Two se otázce PC verze RDR2 vyhýbá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two se otázce PC verze RDR2 vyhýbá

Take-Two se otázce PC verze RDR2 vyhýbá

David Plecháček

David Plecháček

3. 8. 2017 08:29 16
Reklama

K odpovědi na otázku, zda-li vyjde Red Dead Redemption 2 i na počítačích, máme stejně tak blízko jako bezprostředně při oznámení pokračování legendárního titulu. Můžete si s někým na toto téma střihnout kámen nůžky papír, můžete si utrhnout u silnice slunečnici a otrhávat okvětní lístky a střídat „vyjde“ a „nevyjde“ a možná se do správné odpovědi trefíte. Všechno tohle vás totiž k pravdě přiblíží blíž, než Rockstar nebo mateřské Take-Two. Obě společnosti totiž mlčí jako hrob.

Čas od času se stane, že se společnost rozhodne zveřejnit novinky tohoto ražení na schůzích, na nichž se vyhodnocují finanční výsledky za uplynulé období. Právě tato „akce“ se konala včera a management na ní probíral i podobné otázky. K odpovědi se ale nedobral. Podstatnou část si pro sebe vzal prezident společnosti Karl Slatoff. „Záleží to (jestli hra vyjde na PC nebo ne) titul od titulu,“ řekl.

„Některé tituly jsou primárně určené spíše pro hráče na PC, například série Civilization nebo XCOM, ale jiné se pro tento segment nehodí,“ řekl tajemně. „Dobrou zprávou ale je, že PC market nás láká. Je to dobrý trh. Je velký a v mnoha ohledech klíčový,“ dodal. Hráči jsou podle Slatoffa angažování. Výhodou PC platformy je také fakt, že je silně orientovaná na digitální distribuci. „Takže PC trh je pro nás důležitý a představuje něco, na co se naše společnost bude nadále soustředit,“ dodal.

Nám to připomíná chození kolem horké kaše. A nejsme jediní – na vedení Take-Two totiž přistála přímá otázka. „Vyjde tedy Red Dead Redemption 2 i na PC?“ Odpovědi se nemohl ujmout nikdo jiný, než CEO Strauss Zelnick: „Musíte počkat na vyjádření Rockstar Games. Další updaty o dalších našich hrách přijdou od jednotlivých týmů,“ odpověděl vyhýbavě.

Těžko soudit, jak to nakonec dopadne. PC trh je větší a větší a spousta dalších titulů, které vyšly původně na konzolích, míří i tam. Viz Destiny 2. Ale pro příklad nemusíme chodit tak daleko, klidně se totiž může opakovat situace, která nastala s GTA V. Nejslavnější série také nejprve vyšla na konzolích a na počítačích se objevila až později. Ale už bychom klidně mohli mít jasno...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama