Tvůrce Spelunky odhaluje další plány
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrce Spelunky odhaluje další plány

Tvůrce Spelunky odhaluje další plány

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 8. 2017 12:27 1
Reklama

Nezávislého vývojáře Dereka Yu můžete znát díky povedené plošinovce Spelunky, brzy však o sobě tento chlapík dá vědět opět, a to díky chystané kolekci drobných her skrývajících se pod názvem UFO 50.

A sám na to přitom nebude – UFO 50 je totiž kolekcí rovnou padesáti větších či menších her, na kterých Derek Yu spolupracuje s autory dalších nezávislých titulů. Kolem a kolem lze v portfoliu autorů nalézt kromě Spelunek například ještě Downwell, Time Barons, Skorpulac a Madhouse.

Třetina z celkového množství her pak přijde s nějakou formou multiplayeru.

Velké portfolio her i autorů pak slibuje přinést jediné – významnou kolekci čítající velké množství žánrů a UFO 50 díky tomu slibuje nabídnout hry například akční i strategické a chybět navrch nesmí ani klasické arkádové střílečky. Výběr doplňují hry na hrdiny, hry logické i klasické plošinovky a třetina z celkového množství her pak přijde s nějakou formou multiplayeru, ať už kooperativního, či kompetitivního.

Vyniknout přitom chtějí autoři zejména retro 8 bitovou technickou stránkou hry, jež přinese kromě omezení v počtu barev také kombinaci s moderními postupy a principy. Zároveň by přitom nemělo jít o soubor pouhých miniher a dokončení všech může údajně zabrat až stovky hodin času.

Hry jakožto celek přitom prý spojuje jednotná idea fiktivního studia, které je v minulosti vytvořilo a které následně zkrachovalo. Jak to ale může celé fungovat dohromady jako celek a jaké propojení nakonec sami vývojáři představí, to uvidíme nejdříve příští rok, a to zatím pouze na PC. Další platformy by však měly brzy poté následovat.

Ujít si už ale každopádně nenechte přiložený trailer a pro bližší informace (a pro základní FAQ) pak můžete zavítat ještě na nově spuštěný web hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama