Strategie Shortest Trip to Earth připomíná FTL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Strategie Shortest Trip to Earth připomíná FTL

Strategie Shortest Trip to Earth připomíná FTL

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 9. 2017 15:24
Reklama

Aktuálně představovaná indie strategie Shortest Trip to Earth musí nutně připadat povědomá všem fanouškům vesmírné strategie FTL. Tento projekt se k FTL dokonce i v rámci inspirace odvolává a navrch přidává ještě zmínku o seriálu Firefly a o dalších zdrojích inspirace. Do vínku však tvůrci přidávají ještě řadu prvků vlastních a tím vzniká na první pohled poměrně unikátní dílo.

V tom se v roli kapitána velkého vesmírného korábu jménem Mothership vydáte na pouť nebezpečím napěchovaným vesmírem. Jednoduché to přitom rozhodně nebude a cestou bude zapotřebí zvládnout a přečkat řadu náročných zkoušek.

Procedurálně generovaný vesmír nabídne dostatek vyžití a nudit se hráči rozhodně nebudou ani na palubě samotné lodi. Ta nabídne propracovaný management vlastního vnitřního uspořádání i komplexní správu jednotlivých modulů. Chybět nadále samozřejmě nesmí ani péče o posádku.

Ta se může přímo zúčastnit taktického souboje jak vně korábu a v rámci bitev přímo v otevřeném vesmíru, tak i na palubě lodi vlastní i na těch cizích. Boje samotné budou probíhat v reálném čase, chybět jim však nebude taktický přístup.

Vedle toho se hráči mohu těšit i na náhodné události doprovázené volbami i atraktivními ilustracemi. O tvorbě nejen těch pak již více vypovídá přiložená ukázka, která láká případné podporovatele na server Indiegogo, kde estonský tvůrčí tým žádá o finanční podporu.

A pokud tam tvůrci uspějí, tak slibují do konce roku spustit uzavřený betatest (přístupný těm hráčům, kteří tvůrce touto formou podpořili či podpoří) a v první polovině příštího roku pak vydat i plnou verzi hry. Ta by měla zamířit na PC, Mac i na Linux.

K samotné podpoře tvůrců by vás přitom mohla nalákat hratelná demoverze, kterou vývojáři ukazují směr, jakým se se svým titulem ubírají. Hratelná ukázka je omezená na jeden jediný sektor, i tak ale nabízí až hodiny zábavy.

Demoverzi lze stahovat na serverech Itch.io a Gamejolt. Pro další informace o hře pak můžete zavítat ještě na web hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama