Youtubeři uniknou trestu za CSGO Lotto
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Youtubeři uniknou trestu za CSGO Lotto

Youtubeři uniknou trestu za CSGO Lotto

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 9. 2017 10:55 8
Reklama

Dvojice youtuberů zamotaných do aféry okolo hazardní stránky CS:GO Lotto nakonec unikne svému trestu. Trevor “TmarTn” Martin a Thomas “Syndicate” Cassell v minulosti dělali stránce a v rámci svých vlastních videí zjevnou reklamu, nezmínili se však, že jsou zároveň také jejími vlastníky.

Ve své době se přitom jednalo o poměrně závažnou aféru a ta jako taková měla dozvuk i v podobě kritiky Valve, nicméně nakonec se vše vyřeší pouhou dohodou a příslibem toho, že dvojice těchto youtuberů dá do budoucna vždy jasně najevo případné propojení s jakýmikoli dalšími komerčními subjekty.

Dohoda vznikla mezi dvojicí zainteresovaných a nezávislou agenturou Federal Trade Commission, jež zajišťuje dohled na trh a která zaštiťuje ochranu práv zákazníků. Současná dohoda pak vyplývá z toho, že se jedná o první přešlap této dvojice, zároveň dostávají varování před případnou pokutou 40 tisíc dolarů při jakékoli další chybě podobného charakteru.

V tomto případě se přitom jedná o precedens a varování vyslané dalším subjektům, kteří by se podobných aktivit chtěli dopouštět. Podobně se přitom zachovalo i samotné Valve a nechalo uzavřít řadu podobných webů podobného ražení a varuje před používáním Steamu pro komerční účely.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama