Battleborn nedostane žádný další update
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battleborn nedostane žádný další update

Battleborn nedostane žádný další update

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2017 08:52 1
Reklama

Smutný příběh Battleborn nezná konce. Nebo jej právě teď naopak poznává. Vypadá to, že Gearbox sám pomalinku polehounku odsouvá hru do pozadí, protože po podzimním updatu už žádný nepřijde. Neznamená to úplný konec, ale Gearbox tím dává jasně najevo, že hrdinská MOBA je pro něj uzavřenou kapitolou.

Na oficiálním fóru to řekl Randy Varnell: „Do budoucna už nemáme žádný další Battleplan a pro tuto chvíli nechystáme po podzimním updatu žádný další obsah,“ řekl na rovinu. Na druhou stranu Varnell, kreativní ředitel hry, poznamenal, že hra tu samozřejmě zůstává a bude fungovat i nadále. V dohledné budoucnosti budou fungovat i servery, na nichž hra běží.

Varnellův příběh začal už v roce 2009, byť se hra do plné produkce dostala až o tři roky později. To, co zpočátku znělo nadějně – FPS MOBA stylizací ne nepodobná sérii Borderlands – narazilo na vážný problém: na Blizzard. Ten se totiž vůbec poprvé rozhodl vsadit na střílečku. Rozhodnutí by samo o sobě stačilo, navrch je ale Overwatch povedenou hrou a hned o začátku si získal miliony fanoušků.

I přes to, že se Overwatch od Battlebornu v různých aspektech výrazně liší, nedokázal Battleborn i přes své kvality zaujmout širokou masu hráčů. Varnell věrným fanouškům děkuje, především za to, že „mu dali šanci“. Větší popularitě evidentně nepomohl ani přechod na částečný free-to-play model, když za peníze zůstal zamčený jen příběhový obsah pro jednoho nebo v kooperaci pro více hráčů včetně splitscreenu.

„Byla to dlouholetá práce, kterou jsem miloval a mohl se na ní podílet s mými přáteli, a jsem rád, že jsem mohl tuto cestu projít s vámi, s naší komunitou,“ promlouval Varnell ke všem hráčům. On i další členové týmu se přesouvají k dalšímu projektu, kterým je pravděpodobně další Borderlands.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama