Battlegrounds slaví další rekord na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds slaví další rekord na Steamu

Battlegrounds slaví další rekord na Steamu

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2017 11:00 3
Reklama

O rekordech naposledy. Vážně. Nebo alespoň v případě PlayerUnknown's Battlegrounds. Nebo alespoň do doby, než nepřekoná počtem hráčů League of Legends a nepořídí si jej stejně lidí jako poslední GTA. V každém případě se z Battlegrounds stal titul s největším počtem hráčů v jednu chvíli v historii Steamu. Překonal tak rekord legendární Doty.

Nebudeme si nic nalhávat. Zatímco před několika týdny a měsíci by to tipoval jen málokdo, v posledních dnech se tato zpráva dala předpokládat, a spíše než otázku jestli jsme se ptali kdy. Stalo se tak o víkendu, když všichni zasedli ke svým počítačům a pustili se do hraní. A stejně jako se dala předpokládat tato zpráva, můžeme předpokládat, že toto číslo ještě poroste. Za poslední týden vzrostlo o třetinu a tímto tempem můžeme vyhlížet hranici dvou milionů do 14 dnů. Na early access slušný výkon.

Poslední rekord druhé Doty padl loni v březnu. Na obzoru žádného vyzyvatele nevidíme, ale uvidíme. Je také možné, že s příchodem dalších podzimních her – například Destiny 2 – začne pomalu počet lidí v Battlegrounds klesat. Teď jen Greene musí doufat, že si křivka udrží stoupající tendenci a vytáhne se na zmíněné LoL nebo například na Overwatch. Ani jedna ze zmíněných her ale přímo na Steamu není.

Popularita Battlegrounds ještě vzroste spolu s příchodem na konzole. Do konce roku se hra podívá na Xbox One, neustále se také spekuluje o portu na PlayStation 4. O své ovečky je ale potřeba pořádně se starat. Battlegrounds už zabanovalo celkem na 150 tisíc uživatelů. Naposledy to bylo minulý týden 8 tisíc během 24 hodin. Pro srovnání – během úvodních tří měsíců to bylo celkem 25 tisíc. Greene se už v minulosti několikrát vyjádřil v tom smyslu, že provinilci mají ban doživotně.

Navíc hovoříme-li opět o PUBG, můžeme zmínit i jednu vítanou novinku. Do hry v dohledné době přibude 3D audio. Greene a spol. spolupracují se společností Vivox, která se na tuto technologii specializuje. Ve hře jako Battlegrounds je neocenitelným pomocníkem a dodá jí opět na větší realističnosti.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama