Hodnota tvůrců PUBG jde do miliard dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hodnota tvůrců PUBG jde do miliard dolarů

Hodnota tvůrců PUBG jde do miliard dolarů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 9. 2017 13:01 2
Reklama

Nemůže být pochyb o tom, že on-line akce PlayerUnknown’s Battlegrounds je masivně úspěšnou hrou, která již trvale poráží jakoukoli konkurenci jak v prodejích, tak i v počtech naráz aktivních hráčů. A právě díky tomuto úspěchu se nyní dozvídáme o tom, že hodnota vývojářského týmu vzrostla rovnou na několik miliard dolarů.

Konkrétně jde o cifru 4,6 miliardy dolarů, což v přepočtu znamená zhruba 101 miliard korun. A to je pro lepší představu částka podobná té, kterou v Česku za letošní rok ze státního rozpočtu mají dohromady uzmout ministerstva obrany a zemědělství.

Jde zkrátka o ohromnou sumu, která s sebou přináší také patřičnou míru zodpovědnosti, a právě na konto té se aktuálně dozvídáme o tom, že se původní tvůrci PUBG odštěpují od týmu Bluehole a vytvářejí novou samostatnou pobočku. Motivací pro tento krok je pak zejména větší flexibilita a schopnost okamžité reakce na to, co se ve světě hry zrovna děje.

Hodnota tvůrců PUBG jde do miliard dolarů
i Zdroj: Hrej.cz

Původní producent hry (Chang-han Kim) přitom zůstává na svém místě, přebírá kontrolu nad týmem v roli CEO a povede tedy i tento nový tým lidí. Ten přitom nadále poroste, neboť nově vzniklá společnost PUBG Corporation bude brzy mít pobočky rozeseté různě po světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama