Mashinky nově kralují prodejnosti na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mashinky nově kralují prodejnosti na Steamu

Mashinky nově kralují prodejnosti na Steamu

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2017 11:48 10
Reklama

V pátek vyšlé Mashinky si velice rychle podmanily Českou republiku. Hra, která vychází z legendárních tycoonů včele s nejznámějším Transport Tycoonem od Chrise Sawyera, si velice rychle vydobyla popularitu a stala se v tuzemsku nejprodávanějším titulem na Steamu.

Úspěch Jana Zeleného dokládá, jak moc komunitě podobný typ her chyběl. Mluvě pouze o tycoonech s vlaky, ten nám chyběl dlouhých jedenáct let. Railroad Tycoon tu s námi byl sice od roku 1990, ale poslední díl – Sid Meier's Railroads! - vyšel už v roce 2006. Jednak tím chceme nenápadně naznačit, že by si Railroads zasloužilo zařadit do retra, ale také to, že hlad po tomto typu her měl odkud růst.

Paradoxně o nemnoho let později se do díla pustil Jan Zelený. Své Mashinky začal tvořit v roce 2009, a i když je evidentní, že vývoj hry je běh na dlouhou trať, zdá se, že se svým vydáním trefil do černého. V současnosti tak Steamu kralují dvě hry, které jsou v předběžném přístupu. Pod Mashinkami totiž sedí fenomén posledních dní, PlayerUnknown's Battlegrounds.

A pak bychom mohli pokračovat stálicí GTA V, novým „Mordorem“ Middle-earth: Shadow of War, Cupheadem, nebo třeba novým Divinity a předprodeji nového Assassína, a tak dále. Většina ohlasů je pozitivních, přičemž hra se bude neustále rozšiřovat. Její plná verze je v plánu na rok 2019. Zatím jsou v provoze jen dvě historická období, necelá desítka lokomotiv a dvacítka vagónů.

Exkluzivním distributorem Mashinek je společnost Xzone.cz. Cena hry je v eshopu stejná jako na Steamu, ale výhodou je obdržení kreditů, které následně můžete uplatnit při dalších nákupech. Koupit je můžete pod tímto odkazem. Jan Zelený k nám v následujících dnech dorazí osobně, takže se máte na co těšit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama