Epic žaluje podvodníky ve Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic žaluje podvodníky ve Fortnite

Epic žaluje podvodníky ve Fortnite

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 10. 2017 15:50 10
Reklama

Studio Epic to se soubojem s podvodníky v rámci on-line akce Fortnite myslí vážně a aktuálně se k nám dostává zpráva o žalobě, která míří na hlavy dvou takových kazičů zábavy. Samotný obsah obvinění je přitom celkem překvapivý.

Po zákazu přístupu tisícům neférově hrajících hráčů přichází v severní Karolíně krok další, a to rovnou skrze soud. U toho studio Epic žaluje dvojici hráčů (Brandon Broom a Charles Vraspir) z porušení pravidel hry kvůli podvodným programům. Na základě jejich užití přitom tým tyto hráče obviňuje z porušování copyrightu.

Aplikováním podvodného kódu (kupříkladu asistentů zaměřování) došlo dle Epicu k modifikaci kódu a tím i k onomu porušení copyrightu. To je přitom zjevným porušením smluvních pravidel a ohrožením chráněného kódu hry. S oněmi pravidly přitom každý běžně souhlasíme při instalaci hry (EULA), kdy tato pravidla každý z nás jistě pozorně pročítáme.

Dvojice je navíc údajně úzce spjatá s webem, který tyto podvodné programy prodává, a dokonce si tedy i touto činností přivydělávají. To už se Epicu pochopitelně nelíbí vůbec a požadovat tento tým bude mimo jiné i finanční náhradu. Jak to dopadne, to však teprve uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama