Vydání definitivní edice AoE posunuto na 2018
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydání definitivní edice AoE posunuto na 2018

Vydání definitivní edice AoE posunuto na 2018

David Plecháček

David Plecháček

16. 10. 2017 09:42
Reklama

Podzimní a v poslední době v čím dál větší míře i jarní měsíce jsou vyhrazeny velkým vysokorozpočtovým titulům. V seznamu těchto her by se ale našla jedna, do níž neproudí miliony dolarů jako na běžícím páse, a přesto většinu AAA her svým věhlasem předčí. Spousta her by chtěla dosáhnout kultu, jakému se těší Age of Empires.

Definitivní edice strategické klasiky měla vyjít už za několik dní, přesněji 19. října, ale pár dnů před vypuštěním do světa vývojáři bohužel oznámili, že potřebují více času. Reedice byla oznámena na PC Gaming Show během letošního veletrhu E3, ale ani následný čas vývojářům nestačil: „Když jsme se rozhodli, že znovuvydáme původní Age of Empires, několikrát jsme vedli debatu o tom, co všechno vlastně upravit. Představovalo to výzvu z jednoho prostého důvodu: Jedná se o klasiku, a tak si to zaslouží tu nejlepší péči,“ stojí v prohlášení.

V rámci zmíněného časového fondu by to ale tým nemohl zajistit. „Žijeme v době, která se neustále vyvíjí stejně jako očekávání hráčů. Ta výzva už tak nespočívá v tom udělat hru takovou, jaká byla, ale udělat ji takovou, jakou si jí pamatujeme. Jak tedy zmodernizovat hru a zachovat u toho tu samou hratelnost?“ ptají se řečnicky vývojáři z Relicu. Výsledek jejich snažení uvidíme až začátkem příštího roku. Stejné péče se dočká i druhý a třetí díl. A nesmíme zapomínat na plnohodnotné pokračování, v nějž nikdo snad ani nedoufal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama