Tutoriál nikdo nehraje, tak má Tekken příběh
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tutoriál nikdo nehraje, tak má Tekken příběh

Tutoriál nikdo nehraje, tak má Tekken příběh

David Plecháček

David Plecháček

18. 10. 2017 11:27 2
Reklama

Nedávno jsme psali o tom, že Tekken 7 si ve světě našel cestu ke 2 milionům hráčů. Velká část z nich si ale stěžuje na jeho obsah. Třeba také na nezajímavý a krátký příběh. Kacuhiro Harada v rozhovoru pro PCGamesN vysvětlil, proč je právě tato část hry taková, jaká je – totiž krátká a nepříliš zajímavá.

„Dokážeme říct, v jakých režimech tráví hráči svůj čas. Tato data v naší společnosti máme. Víme také, že hodně lidí si opravdu řekne, že je nějaká hra dobrá, protože je její součástí i tutoriál, ale také z našich dat víme, že si jej málokdo vyzkouší. Je to to samé, jako když si přinesete domů něco nového a nepřečtete si manuál. Je sice fajn, když to někdo o vaší hře říká, ale je to k ničemu, když jej nikdo neprojde,“ říkal Harada.

A tak se vývojáři rozhodli vyřešit situaci šalamounsky, jen podle nás ne úplně optimálně. Místo tutoriálu se základy naučíte v rámci příběhu, jinými slovy v případě Tekkenu 7 je tutoriál převlečený za příběh. A Namco se tím nijak netají: „Jakmile budete procházet dál a dál, pochopitelně se některé prvky naučíte,“ dodává Harada. „V příběhovém režimu se naučíte ovládání ve zjednodušené verzi, pak už můžete trénovat ovládání klasické,“ upřesnil.

Harada také řekl, že tato myšlenka vznikla po Tekken Tag Tournamentu 2 a jeho režimu fight lab. I tak by na ní mělo Namco více pracovat – podobnou cestou se nepřiznaně vydala i další studia, byť většina z nich dokázala představit příběh v lepším a plnohodnotnějším podání, než u Tekkenu 7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama