I South Park podlehl pirátům ani ne za den
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I South Park podlehl pirátům ani ne za den

I South Park podlehl pirátům ani ne za den

David Plecháček

David Plecháček

19. 10. 2017 08:25 17
Reklama

Sám sebe se vnitřně ptám – má cenu následující zprávy, a že jich ještě bude, vůbec psát? Jejich text je vždy stejný a jejich poselství bylo každému zřejmé už před několika měsíci. Denuvo opět neuchránilo další ze svých velkých her, tentokrát řádění pirátů schytal poslední South Park.

I samotné gró zprávy je pořád stejné a pravděpodobně se u velkých her nijak nezmění. Trvalo to opět méně než 24 hodin, než internetem začala kolovat verze bez DRM. I tentokrát samozřejmě můžeme komentovat, že se Ubisoftu nemohla investice vyplatit a že si její implementací akorát proti sobě poštval některé hráče, kteří za podobnými programy vidí akorát tak šikanu poctivě platících hráčů.

I tentokrát bude zajímavé sledovat, jestli se vývojáři odhodlají k tomu Denuvo odebrat, nebo jestli jej v South Parku z rozličných důvodů nechají. Stejný osud jako The Fractured But Whole potkalo Middle-earth: Shadow of War, Total War: Warhammer 2 nebo sportovní FIFA 18. Evidentně tak všichni velcí vydavatelé musí řešit stejný problém a je na uvážení každého, jak se s nastalou situací vypořádají.

Denuvo už například nebrání Rime, Mass Effect nebo Dooma. Poslední hra je obzvláště zajímavá, protože Bethesda už na Denuvo s The Evil Within 2 nesází. Uvidíme, zda se ke stejnému kroku odhodlá u nového Wolfensteina II: The New Colossus. Pokud se od rakouské softwarové společnosti začnou odklánět i další vydavatelé, mohl by to pro ní znamenat velký problém.

Denuvo opravdu mohlo v minulosti znamenat revoluci v boji proti pirátským verzím, ale sláva DRM je už teď zašlá prachem. Ta tam jsou doby, kdy prolomení hry nebylo prakticky možné, jakmile se ale našla skulina, celý systém se začal hroutit jako domeček z karet. Zbyly však ještě nějaké základy, na nichž se dá stavět?

Jako vždy vám doporučejeme hry pečlivě kupovat a podobným praktikám se vyhýbat obloukem. Všechny zmíněné hry si eventuálně můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama