Gaben patří mezi elitu nejbohatších
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gaben patří mezi elitu nejbohatších

Gaben patří mezi elitu nejbohatších

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 10. 2017 13:45 2
Reklama

Distribuční platforma Steam je dlouhodobě ohromným molochem, který má v případě PC hraní dominantní roli na trhu, z čehož také pochopitelně vyplývá fakt, že jde o neskutečný generátor peněz. A z žebříčku nejbohatších Američanů se aktuálně dozvídáme, o jak moc velký generátor se vlastně jedná.

V celých Spojených státech je totiž prý aktuálně pouze 96 lidí bohatších než sám Gabe Newell. Tak to alespoň vyplývá z žebříčku nejbohatších Američanů dle magazínu Forbes, který podobné statistiky dlouhodobě dává dohromady.

žebříčku vyplývá, že 97. pozici sdílí s několika dalšími boháči, jejichž jmění je odhadováno na 5,5 miliardy dolarů. To v přepočtu znamená zhruba 120 miliard korun. To je pro představu částka větší, než jakou si z letošního státní rozpočtu mají ukrojit ministerstva obrany a zemědělství dohromady. A je to také příměr, který jsme použili již v souvislosti s hodnotou tvůrců PUBG.

Jmění je to zkrátka těžko představitelné a jen to dokazuje, jak ohromným molochem dnes herní průmysl jako takový vlastně je. Gabe Newell si zkrátka může odcestovat na důchod do Karibiku kdykoli se mu jen zlíbí, my bychom nicméně předtím ještě rádi viděli, jak to bude dál s mlčenlivým hrdinou série Half-Life.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama