Vrátí se ještě někdy série Fable zpět?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vrátí se ještě někdy série Fable zpět?

Vrátí se ještě někdy série Fable zpět?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 10. 2017 08:37
Reklama

Loni na jaře jsme se dozvěděli nepotěšující zprávu tu, že Microsoft uložil k ledu projekt Fable Legends a s výjimkou sběratelské karetní hry Fable Fortune se po sérii víceméně slehla zem. Tento stav by však nemusel trvat navždy – v Microsoftu se totiž ozývají hlasy volající po tom, že by se série mohla opět navrátit.

Shannon Loftis, jež v Microsoftu dohlíží na vývoj her spadajících přímo pod tohoto vydavatele, se v rozhovoru pro GameSpot na výstavě PAX v Austrálii rozpovídala o tom, jak vřelý vztah k této sérii vlastně má. Původně se přitom tato zaměstnankyně Microsoftu prý odstěhovala do Velké Británie mimo jiné také proto, aby byla blíže týmu, který měl sérii Fable na starost a aby tedy mohla být blízko vývoje tehdy ještě druhého dílu.

Pokračování hry se může nacházet ve stejné pozici, v jaké je nyní ke spánku uložená série Mass Effect.

K tomu nadále dodává, že značku jako takovou mají v týmu skutečně moc rádi a rádi by s ní ještě něco dalšího podnikali, nicméně v současné chvíli prý nemůže sdělit nic konkrétního o možném návratu do pohádkového Albionu, a to ať už v pozitivním slova smyslu či v tom negativním. Shannon Loftis je zároveň člověkem, který se nachází ve významné pozici. Jestliže tedy má nastalou situaci někdo šanci zvrátit, tak to může být právě ona. Na druhou stranu se otázka pokračování hry může ale nacházet ve stejné pozici, v jaké je nyní ke spánku uložená série Mass Effect.

Tvorba případného pokračování by však smysl určitě dávala – Microsoft důležité tituly potřebuje a stejně tak potřebuje nadále tlačit svoji konzoli mezi zákazníky a na trh, kterému zatím stále ještě dominuje konkurence. Na druhé straně je ale také celkem významnou otázkou to, nakolik jsou fanoušci série ochotni přijmout myšlenku na další pokračování. Peter Molyneux již přeci jen dávno Microsoft opustil, Lionhead je rozpuštěn a rozpaky nad oznámením F2P Fable Legends si mnozí z nich ještě příliš dobře pamatují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama