Valve upravuje matchmaking v CS:GO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve upravuje matchmaking v CS:GO

Valve upravuje matchmaking v CS:GO

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 11. 2017 08:31 5
Reklama

Valve představuje nové změny, jež se týkají matchmakingu v on-line akci Counter-Strike: Global Offensive. Nový systém pochopitelně slibuje být maximálně flexibilní a brát v potaz především mnohem více proměnných, než jako tomu bylo doposud.

Změny aktuálně spočívají v tom, že každému hráči a potažmo každému účtu na Steamu je přidělena nová proměnná, takzvaný Trust Factor. Ten však není sledován pouze v citovaném titulu, ale jeho hodnota vyjadřuje chování hráče napříč celým Steamem a bere v potaz jakékoli přešlapy (či naopak) spáchané ve kterémkoli jiném multiplayerovém titulu spouštěném skrze Steam. Zároveň se jedná o hodnotu komunitě utajenou a nelze tedy v současné době zjistit, jaká je jeho hodnota v případě konkrétního účtu.

Valve tímto slibuje pozorovat celkovou aktivitu na Steamu, vysvětlující příspěvek však záměrně nezabíhá do konkrétních detailů pravděpodobně mimo jiné také proto, aby se někteří jedinci nepokoušeli systém zneužít ve vlastní prospěch a uměle si toto skóre určitými kroky navyšovat. Stejně tak ve Valve prý ale nechtějí, aby se hráči zbytečně zatěžovali staráním se o určitě aspekty vlastního chování a chtějí, aby se ve svých on-line zážitcích chovali maximálně přirozeně.

Ovoce přitom tento systém prý začal přinášet takřka okamžitě, neboť zápasy vytvořené za pomocí tohoto „faktoru důvěry“ prý generují méně stížností týkajících se setkání se s podvodníky. Systém samotný se však momentálně stále vyvíjí a ve Valve plánují bedlivě sledovat chování jak hráčů samotných, tak i tohoto faktoru jako takového a slibují jej průběžně upravovat tak, aby jeho výsledky byly pochopitelně co možná nejlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama