Lineární hry hráče nebaví, vysvětluje EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lineární hry hráče nebaví, vysvětluje EA

Lineární hry hráče nebaví, vysvětluje EA

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2017 09:44 36
Reklama

Společnost Electronic Arts si kolem sebe stále těsněji utahuje smyčku tím, že testuje trpělivost a oddanost vlastních fanoušků. Když na chvíli umlknou kontroverze okolo letošního Battlefrontu, ozve se někdo z vedení a s ledovým klidem prohlásí, že lineární hry v dnešním světě nikoho vlastně nebaví.

„Když se ohlédneme zpět za našimi produkty, zdá se, že lineární hry už si hráči tolik neužívají, na rozdíl od dob před pěti nebo deseti lety,“ řekl Blake Jorgensen během konference Credit Suisse Technology, Media & Telecom. Zatímco Andrew Wilson, výkonný ředitel společnosti EA, dříve řekl, že uzavření studia Visceral nesouviselo s potřebou do jejich Hvězdných válek implementovat prvky her-služeb „Konec Visceralu nebyl o tom 'Je to jen single-playerová hra a musí obsahovat live služby', ten problém byl mnohem širší, spíše řešil otázku, jak hru dostat do podoby, v níž by herní zážitek odpovídal tomu pro hráče nejlepšímu,“ řekl. Jorgensen ale už tak doslovný není a nastiňuje i jiné důvody.

Podle něj se studio Visceral snažilo posunout sérii Star Wars na novou úroveň. S omezenými kapacitami (přibližně 80 zaměstnanců přímo ve studiu) bylo dedikováno několik zaměstnanců z EA Vancouver a Montreal, aby s jejich projektem vypomáhali. Nakonec se z Hvězdných válek stával mnohem lineárnější počin. A to se zjevně EA nelíbilo. „Rozhodli jsme se k tomuto kroku čistě z ekonomického hlediska,“ říká Jorgensen a dodává s úvahou, kolik by taková hra asi prodala kopií. „Pravděpodobně by nebyla schopná dosáhnout našich cílů,“ pokračoval, „a musíte zkrátka spálit veškeré dosavadní mosty, ve chvíli, kdy si uvědomíte, že na něčem dostatečně nevyděláte.“ Pro EA se tak dosavadní práce stala utopenými náklady.

Jorgensen řekl, že ačkoliv studio bylo rozpuštěno, snaží se najít práci všem dosavadním zaměstnancům. Věta „snažíme se jich udržet co nejvíce“ ale naznačuje, že beztak k nějakému propouštění nakonec dojde. Vývoje se ujalo vancouverské studio a podle finančního ředitele EA se právě teď snaží prokousat pohrobkem, který zůstal po Visceralu. Co si do následujícího projektu nechají a co přijde vniveč, to se asi jen tak nedozvíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama