I alfa Star Citizenu má nové mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I alfa Star Citizenu má nové mikrotransakce

I alfa Star Citizenu má nové mikrotransakce

David Plecháček

David Plecháček

30. 11. 2017 11:22 25
Reklama

Kdy se vlastně ve hrách objevily první mikrotransakce? Která hra byla tou první? A opravdu je jejich implementace do všech možných žánrů nutná a nevyhnutelná? A proč se začínají objevovat i v nedodělaných hrách, na něž komunita vybrala přes 150 milionů dolarů?

Star Citizen nebude ani první, ani poslední hrou, která bude podporovat adicionální nákupy. Je ale trochu s podivem, že se Cloud Imperium Chrise Robertse k takovému kroku rozhodlo, i když jeho vývoj fanoušci dotují od samého začátku nejprve skrze Kickstarter, později skrze vlastní stránky. Co je ještě podivnější je fakt, že jsou součástí hry už teď, v době, kdy alfaverze 3.0 není dostupná ani zdaleka pro všechny, ale jen skrze PTU, tedy testovací servery.

Jak nový systém funguje? Za reálné peníze si můžete nárokovat vlastní část půdy, ať už planet, měsíců nebo asteroidů kontrolovaných systémy UEE. Hráči si mohou koupit 16 km2 za padesát dolarů, nebo 64 km2 za sto dolarů. Cloud Imperium se sice holedbá, že veškeré vybrané peníze půjdou zpět do projektu na zajištění vývoje, ale i tak si jistě někteří kladou otázku, jestli je to u takto komunitně úspěšné hry vůbec nutné. Pravdou je, že půjda lze získat i za herní měnu.

Ačkoliv alfa 3.0 vypadá skvěle, vývoj celé hry se nesmírně vleče. S rostoucím rozpočtem Roberts a jeho tým vymýšlí další a další věci, které reálné datum Star Citizenu jen posouvají. Ve vývoji je už od roku 2011 a někteří se tak začínají obávat toho, že Cloud Imperium je jen velká černá díra, z níž nikdy výsledný produkt nevzejde. Sám Roberts ale kolikrát podobné útoky odrážel, naposledy větou, že pokud by se jednalo o podvod, byl by to ten nejhorší podvod v dějinách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama