Civilizaci 6 rozšíří nové DLC Rise and Fall
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Civilizaci 6 rozšíří nové DLC Rise and Fall

Civilizaci 6 rozšíří nové DLC Rise and Fall

David Plecháček

David Plecháček

30. 11. 2017 12:43 7
Reklama

Šestá Civilizace vyšla už loni na podzim a až teď dostává své první velké rozšíření. Jmenuje se Rise and Fall a přinese nové mechanismy, strategie, diplomacii, jednotky, budovy... a samozřejmě také osm nových civilizací a devítku nových lídrů.

Kromě nových, blíže nespecifikovaných národů a osobností je největší novinkou tzv. Great Ages. Podle všeho bude hra hodnotit váš postup a na základě toho po každém milníku posoudí, zda procházíte dobou temna nebo zlatým obdobím a na základě toho vytvoří speciální výzvy a odměny za jejich splnění. Další významnou změnou je systém loajality – pokud ke svému vůdci nebudou jednotlivá města loajální, ponese to samozřejmě své následky. To sice přináší určitá úskalí, ale logicky také možnost, jak rozšířit vlastní hranice.

Do politiky přibudou noví guvernéři, kteří přinesou určité upgrady jednotlivým územím, které budou mít pod vlastní správou. Určitých rozdílů dozná i systém aliancí a úplnou novinkou je možnost vytvořit pakt, jestliže se na světové šachovnici vytvoří jeden příliš mocný hráč, který bude svou dominancí ohrožovat ostatní.

Kromě novinek obsažených v rozšíření Rise and Fall se také společnost Firaxis přihlásila s tím, že mnohem raději zůstane věrná systému jednotlivých placených DLC, než aby se přiklonila k rýžování peněz skrze dnes tak propírané miktrotransakce. „To platí pro všechny zaměstnance společnosti Firaxis: naše láska, vášeň a zkušenosti se odráží v našich rozšiřujících balíčcích,“ řekl hlavní designér Anton Strenger pro britský Eurogamer. Dodal, že skrze ně může tým měnit i určité mechanismy a další věci, které by při použití malých mikrotransakcí nebyly možné.

Nové DLC vyjde 8. února a bude stát pravděpodobně tradičních 30 dolarů. Pokud vás šestá Civilizace míjí, můžete si jí pořídit na eshopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama