Plná verze DayZ vyjde příští rok, beta také
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plná verze DayZ vyjde příští rok, beta také

Plná verze DayZ vyjde příští rok, beta také

David Plecháček

David Plecháček

4. 12. 2017 09:54 1
Reklama

DayZ je jeden z early access evergreenů. Kdykoliv je řeč o hrách, které zcela jistě nikdy nevyjdou, DayZ se umísťuje na jednom z prvních míst. Možná se ale přeci jen někdy dočkáme. Bohemia Interactive totiž přišla s vyjádřením, že jejich survival vyjde příští rok spolu s konzolovou verzí.

V příspěvku na oficiálních stránkách hry stojí, že PC beta do konce letošního roku nevyjde. Ačkoliv se studio snažilo, aby letošní termín stihlo, nakonec vyjde až po novém roce. Rok 2018 je kromě bety významný i proto, že se konečně dočkáme verze 1.0 – čili plné hry. „Budeme upřímní, byla to dlouhá doba. I pro nás,“ píše se v příspěvku.

DayZ je podle Bohemia Interactive platformou, jakýmsi ekosystémem, do něhož bude proudit neustále nový obsah. „Během těch let jsme mluvili o několika věcech, které bychom v DayZ chtěli mít, ale dosud jsme se soustředili na její jádro.“ Beta bude oproti plánům z roku 2015 trochu skromnější, některé prvky, s nimiž se počítalo, se do hry dostanou až pomocí updatů po vydání plné verze. Studio se raději soustředí na grafické ztvárnění a gameplay a obsah je pro něj až druhořadý.

Na některé novinky přijde řada až po vydání plné verze. Nic konkrétnějšího než rok 2018 ale pochopitelně nevíme, vše bude záležet na tom, jestli v rámci bety nastanou nějaké potíže či nikoliv. Objevit se mohou především u konzolových verzí. Nejdříve se hra díky Game Preview objeví na Xboxu One, kde „hráči trpělivě (velmi trpělivě!) čekají na hardcore online survival hru“, později dostanou příležitost i majitelé PlayStationu.

„Určitě si dáme na čas, ale věříme, že lidé si nakonec pamatují jen dobré hry, a ne to, jak dlouho jejich příprava trvala. Děkujeme vám, že s námi nadále zůstáváte. Už jsme skoro tam,“ věří producent hry Eugen Harton.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama