Shenmue pro nás letos chystá překvapení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue pro nás letos chystá překvapení

Shenmue pro nás letos chystá překvapení

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 1. 2018 13:24
Reklama

Oznámení třetího dílu série Shenmue patřilo k největším překvapením E3 2015. Nadšení a podpora fanoušků se projevila zejména ve veleúspěšné Kickstarterové kampani, o projektu toho ale ani dva a půl roku po oznámení moc nevíme. Jednou z posledních zpráv bylo nepříliš vítané oznámení o zpoždění, které termín vydání posunulo až na druhou polovinu 2018. Nemáme ale prý klesat na mysli.

Ačkoli studio, které na titulu pod dohledem otce série Jú Suzukiho pracuje, nepatří mezi početné giganty, podle zakladatele produkční společnosti Shibuya Productions Cedrica Biscaye se nemáme dalších odkladů bát. Hra by se skutečně měla na pultech obchodů objevit do konce letošního roku, a to ve verzích pro PlayStation 4 a PC. Kromě toho nás ale prý čeká několik dalších překvapení.

Jedním z těch obzvláště vítaných by jistě bylo vydání remasterů původních dvou dílů Shenmue. O těch se ostatně opakovaně spekulovalo již v uplynulých letech, patrně největší vodou na mlýn podobným úvahám byla registrace domény ShenmueHD.com, o níž jsme vás informovali loni v lednu.

O odkladu vydání třetího dílu, se kterým jsme původně počítali do konce loňského roku, informoval sám Jú Suzuki na kickstarterové stránce projektu. Důvodem je podle něj použití nových technologií, díky nimž bude hra ještě větší a lepší. Daní za to je ale větší objem práce, jenž je potřeba do vývoje investovat. Hra v crowdfundinové kampani vybrala přes 6 milionů dolarů, tedy více než trojnásobek částky, o kterou studio původně žádalo. První milion se navíc vybral za pouhou hodinu, cílová částka byla vybrána za sedm hodin. Nezbývá než doufat, že s tak příjemně nakynutým rozpočtem dokáží vývojáři překonat své původní záměry a přinést něco skutečně výjimečného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama