Dva české tituly míří na IGF Game Awards
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dva české tituly míří na IGF Game Awards

Dva české tituly míří na IGF Game Awards

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 1. 2018 12:43 2
Reklama

V rámci prestižních udílení cen IGF Game Awards má náš národ rovnou dvě želízka v ohni. Těmi jsou vzdělávací adventura Attentat 1942 o atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha a o dopadu na tuzemské obyvatelstvo a Chuchel, další kouzelný výtvor z dílny týmu Amanita Design, který přitom ještě ani nevyšel.

Vzdělávací historický titul Attentat vznikl na Karlově univerzitě a pozornost si získal téměř okamžitě – osvětlení jedné temné části naší národní historie si v tomto případě vybralo netradiční médium a publikum zaujalo. To aktuálně vede k nominaci v rámci 20. ročníku v kategorii Excellence in Narrative.

Oficiální stránka festivalu IGF nadále zmiňuje právě Chuchel, a to v kategorii vizuálního umění. To je ostatně aspekt, který je silnou stránkou prakticky všeho, na co v minulosti tým Amanita Design kdy sáhnul.

Ostatně v tomto výpisu nominovaných se studio Amanita objevilo již poněkolikáté a například v roce 2012 si již tvůrci odnesli cenu za nejlepší hudbu. Tehdy to bylo díky pohádkové adventuře Botanicula.

Vedle toho se čestného uznání dostalo také strategickému titulu Factorio od týmu Wube Software. Ten se však z více než šesti stovek ostatních her neprobojoval mezi ty nejlepší v rámci kategorie nejlepšího designu. I tak se ale jedná o úspěch tuzemské herní produkce, jež je ve srovnání se světem pochopitelně poněkud drobnějšího charakteru.

K vyhlášení vítězů každopádně dojde 21. března v San Franciscu a konkrétně na Steamu a v případě hry Attentat 1942 lze spatřit například výzvu k držení palců, kterou tímto v obou zmíněných případech rádi podpoříme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama