HTC představuje HTC Vive Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HTC představuje HTC Vive Pro

HTC představuje HTC Vive Pro

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 1. 2018 14:42 3
Reklama

Předchozí náznaky se naplnily a v rámci výstavy CES představila společnost HTC novou hardwarovou revizi zařízení pro virtuální realitu jménem HTC Vive. Nový přírůstek do rodiny přichází dva roky po vydání originálu a jmenovat se bude HTC Vive Pro.

Představené jméno naznačuje prémiové funkce, jež v tomto případě znamenají zejména příchod většího rozlišení a většího komfortu v podobě podpory bezdrátového připojení. Ta přijde později v podobě samostatně prodejného bezdrátového adaptéru, který ovšem bude kompatibilní i s původní verzí headsetu.

Zorné pole zůstává na původní hodnotě, tedy na 110° a majitelé původního headsetu se tak nemusí bát případného znevýhodnění.

HTC Vive Pro dorazí v průběhu prvního kvartálu letošního roku, bohužel však ještě neznáme konečnou cenu. I díky nově aktualizovanému webu však víme, že nová revize přinese kombinované rozlišení 2880x1600 pixelů (původní hodnota byla 2160 x 1200 s 326 ppi oproti novým 615 ppi). To by mělo ruku v ruce s dalšími prvky přinést co možná největší možný zážitek. Zorné pole však zůstává na původní hodnotě, tedy na 110° a majitelé původního headsetu se tak nemusí bát případného znevýhodnění.

Samotný zážitek nadále umocní zabudovaná sluchátka (jež bude možné sundat a použít vlastní), existence druhého mikrofonu určeného pro potlačení šumu a celkově větší komfort. Ten zajistí menší váha i kvalitnější a flexibilnější možnost uchycení na hlavu.

HTC přitom předem avizuje, že bude možné zakoupit pouze samostatně prodejný headset. Ten tímto zároveň pochopitelně slibuje být zcela kompatibilní se současnými základovými stanicemi. Později tento rok však HTC na trh uvede i aktualizované verze těchto stanic a tyto nabídnou podporu většího prostoru ke hraní. Ten s novou verzí základových stanic naroste až na 10 m2.

Lehkou ochutnávku už každopádně můžete spatřit v níže přiloženém videu, tímto však novinky ze strany HTC stále ještě nekončí.

Změn se totiž dočká i obchod jménem Viveport, ve kterém budou moci nově hráči narážet na drobné ukázky z nabízených titulů. Tvůrci totiž v přepracovaném rozhraní dostanou možnost představit hráčům velmi drobnou ochutnávku toho, co na hráče čeká v plném titulu. I v tomto případě se můžete podívat na přiložené video a udělat si tak v rámci virtuální reality obrázek sami.

VR zkrátka jede a v kombinaci s ranní zprávou týkající se PSVR nelze než dát zapravdu tomu, že je tato technologie na vzestupu a my tak můžeme být jen zvědaví, kam až nás překotný vývoj zavede příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama