Denuvo mění majitele a bude chránit i Far Cry 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo mění majitele a bude chránit i Far Cry 5

Denuvo mění majitele a bude chránit i Far Cry 5

David Plecháček

David Plecháček

24. 1. 2018 10:31 13
Reklama

Denuvo se zařadilo mezi naše pravidelná témata. Jak víte, mohli bychom je rozdělit prakticky na dva okruhy, jeden by se týkal prolomených her, druhý by se týkal neprolomitelnosti těch šťastnějších. Tentokrát se jim ale vyhneme obloukem. Denuno má totiž nového majitele.

Novým majitelem společnosti, která už několik let bojuje s počítačovými piráty, je společnost, která má s nimi ještě větší zkušenosti. Nizozemská společnost Irdeto má s bezpečnostními softwary nejrůznějšího druhu bohatou zkušenost, vždyť se na trhu pohybuje už 50 let. Její software chrání přibližně 5 miliard nejrůznějších zařízení a aplikací těch nejznámějších světových značek.

Vlajková loď Irdeta, software Cloakware, by měl pomoci Denuvu vylepšit svůj stávající produkt, kterým doposud chránil již vyšlé hry. „Hackeři a kyberzločinci herního prostředí jsou chytří, vždy takoví byli. Je důležité implementovat čím dál robustnější bezpečnostní strategie, které bojují s nejrůznějšími nástrahami a chrání tak investice do her,“ říká Reinhard Blaukovitsch, ředitel Denuva. V závislosti na jeho výsledcích prý totiž budou anebo nebudou vznikat vysokorozpočtové hry.

Přínosy samozřejmě zmiňuje i druhá strana proběhnuvšího obchodu, ředitel Irdeta. Ten především vypichuje kooperaci obou týmu, které budou společnými silami lépe čelit stále komplexnějším útokům. Zajímavé ale je, že Denuvo kromě akvizice informuje i o nové verzi vlastního softwaru. Už verze 4.8 se ukázala být kvalitní, ale nová 5.0 by měla být ještě dál.

Není jisté, jestli by Irdeto sdílelo nějaké své technologie ještě před samotnou akvizicí, ale předpokládejme, že spíše ne. Novinka tak stále vychází z dosavadních poznatků. První hrou, která tuto verzi využívá, je Marvel vs. Capcom: Infinite. Její update už by měl být k dispozici, dosud se totiž jednalo o jeden z titulů, který se opíral o osvědčenou verzi 4.8.

Zároveň se také ukázalo, že se o Denuvo bude opírat i nové Far Cry 5. To není nic neočekávaného, vzhledem k tomu, jak dlouho drží nový Assassin's Creed. Jestli půjde opět o kombinaci dvou ochran, není jisté, ale EULA, z níž informace vyplývá, něco takového naznačuje. Zda půjde o verzi 5.0, či už o nějakou obohacenou o technologie Irdeta, to prozatím nevíme. Far Cry 5 si nicméně už teď můžete předobjednat, využít můžete nabídky Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama