My Time at Portia míří do early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka My Time at Portia míří do early access

My Time at Portia míří do early access

David Plecháček

David Plecháček

24. 1. 2018 12:24
Reklama

Harvest Moon, ale do jisté míry třeba Stardew Valley, to jsou hry, které podle všeho naleznete různě zastoupené v novém sandboxu My Time at Portia. Novinka od studia Pathea Games dnes vstupuje do early accessu na Steamu, prodává se za 20 eur a už teď slibuje minimálně 25 hodin zábavy.

Svou cestu započali Pathea Games na Kickstarteru, kde skrze úspěšnou kampaň vybrali dostatečně velký finanční obnos, aby mohli se svou prací pohnout. Už při představování kampaně bylo k dispozici demo z alfa verze, v níž bylo obsahu na šest hodin hraní, a komunita si jej veskrze pochvalovala. Funkční už nicméně bohužel není. Early access je ale pochopitelně bohatší a bude se navíc neustále rozrůstat.

Zasazení je jednoduché – přicházíte do městečka Portia na okraji civilizace, abyste nalezli místo, na němž můžete využívat relikty minulosti k vylepšení svých stávajících podmínek. Zní to sice honosně, na druhou stranu ale můžete v úvodu očekávat standardní herní náplň. Budete prolézat svět kolem sebe, kácet stromy, sbírat bylinky, prozkoumávat staré ruiny a starat se o svou zahrádku.

Hra samozřejmě nabízí několik prostředí, od lesů, polí, pouští, ostrovů, hor, dolů nebo dalších. Nechybí ani dva dungeony, v jednom nalézáte tolik potřebné cenné relikty minulosti, v druhém budete měřit síly s monstry, abyste se dostali k zajímavému lootu. Mimochodem, zmínil jsem se v úvodu o tom, že se autoři údajně inspirovali i Hidetakou Mijazakim, otcem souls her?

Celou situaci vám lépe vysvětlí následující ukázka. Hru si můžete pořídit za dvacet eur. Kdo ví, třeba se z ní stane zajímavý hit, který naváže třeba na úspěch Erica Baroneho a jeho Stardew Valley.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama