Epic: Save the World ve Fortnite nekončí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic: Save the World ve Fortnite nekončí

Epic: Save the World ve Fortnite nekončí

David Plecháček

David Plecháček

29. 1. 2018 11:27 7
Reklama

Když se jednomu dlouhotrvajícímu projektu ze dvou u jednoho vydavatele daří, ten druhý, méně úspěšnější na tom tratí. To už jsme v herním průmyslu zažili nejednou. Proto konec podpory Paragonu nikoho nijak zvlášť nepřekvapil, ne poté, co vývojáři opakovaně sahali do mechanismů hry a převraceli je vzhůru nohama. Jenže vážně má Epic takové projekty jen dva?

Paragon a Fortnite, to je základní dvojice, o níž je v tuto chvíli řeč. První jmenovaný nám vypadl, a proto nám zbývá jen jeden. Jenže Fortnite nefunguje jako celek, nýbrž, více méně, jako dvě hry v jedné. A úspěšnější Battle Royale části píšeme pravidelně. V době, kdy je žánr battle royale na vrcholu popularity, se Fortnite se svým bezplatným režimem trefil do černého. Hrají jej statisíce lidí napříč všemi platformami, neustále se o něm hovoří a nevypadá to, že by zájem fanoušků měl z ničeho nic opadnout. Ale co druhá část?

Save the World je obsah, který je stále zavřený za platební bránou. Pokud se za ní chce někdo podívat, je nezbytné, aby zaplatil. Epic se v minulosti vyjádřil, že se dříve či později dočkáme toho, že i typická horda bude zdarma, zatím se ale k podobnému kroku neodvážil. Má také čas, však původní hovořil o letošním jaře. Na druhou stranu je ale otázka, jestli do její podpory investovat prostředky, čas a peníze.

Podle Epicu ale Save the World stejný osud jako Paragon nečeká: „Možná jste četli naše předešlé rozhodnutí o vývoji Paragonu. Chceme vás ujistit, že to samé kampaň Save the World ve Fortnite nepotká. Naopak, naše rozhodnutí nám umožní investovat do nových prvků a přinášet tak co nejvíce obsahu v nejkratším možném termínu,“ řekl Epic.

Uvidíme, jak dlouho nadšení společnosti vydrží. O Paragonu se v jedné chvíli hovořilo stejně, o nadějných vyhlídkách a o tom, že láká stále více hráčů. Navíc Fortnite: Battle Royale taktéž vyžaduje nový obsah jako sůl – například novou mapu. Vlastně se tak trochu divíme, že na ní stále ještě čekáme. Její tvorba přeci není takovým během na dlouhou trať jako tomu bylo u PUBG...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama