Microsoft viní Steam kvůli Age of Empires
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft viní Steam kvůli Age of Empires

Microsoft viní Steam kvůli Age of Empires

David Plecháček

David Plecháček

29. 1. 2018 13:17 22
Reklama

Nebude to trvat příliš dlouho a na naše stroje zamíří Age of Empires: Definitive Edition. Když jsme o datu vydání psali před deseti dny, souvisel s ním drobný háček – hra bude k dispozici pouze skrze oficiální obchod Microsoftu, nikoliv na Steamu nebo na jiné platformě. Pokud jste dosud vinili Microsoft, možná by vás zajímalo, že v tom je tentokrát relativně nevinně.

Důvod, proč bude Age of Empires k dispozici skrze Windows Store, je poměrně jednoduchý. Jeho stavebním kamenem je totiž služba Xbox Live, kterou Steam nepodporuje. Nejen, že Microsoft touto zprávou vyvrací nářky fanoušků, kteří dosud mysleli, že se jedná o jednostranné rozhodnutí, ale zástupci společnosti v novém prohlášení dokonce viní Valve, potažmo Steam jako takový.

V rozhovoru pro magazín GameStar hovořil jménem Microsoftu producent Jörg Neumann. Ten přiznal, že služby Xbox Live je hlavním a jediným důvodem, proč se hra na Steamu neobjeví: „Některé věci jsou pro nás jako pro společnost důležité, specificky v multiplayerových hrách, například to, abychom se ujistili, že budou moci všichni hrát společně. Takže si nemyslíme že by bylo v pořádku, kdyby někdo koupil hru v jednom obchodě, druhý v jiném, a poté – z nějakého podivného důvodu – by nemohli hrát společně. Jsme striktně proti tomu, a jedinou možností, jak si být jistí, je služba Xbox Live,“ řekl.

Otázkou je, kolik snahy by Microsoft musel vynaložit, aby určitou formu cross-play zajistil. Vzhledem k tomu, že už jedna taková hra na trhu existuje – Killer Instinct – tak by to asi zase tolik námahy nestálo. Ale to bohužel nevíme. Každopádně až hra 20. února dorazí, dorazí jen na Windows Store. A pokud vám tato služba nesedí, budete muset, alespoň v době vydání, staronovou sérii oželet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama