OWL: Výměna na čele tabulky, Seoul je třetí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OWL: Výměna na čele tabulky, Seoul je třetí

OWL: Výměna na čele tabulky, Seoul je třetí

David Plecháček

David Plecháček

5. 2. 2018 10:32 9
Reklama

Čtyři části Overwatch League za námi, ta poslední pátá bude v příštích dnech následovat. Na jejím konci se nejlepší týmy utkají proti sobě o speciální finanční odměnu. Po Stage 1 se ale tabulka neresetuje, nýbrž naopak pokračuje až do play-off, ke kterým dokráčíme v létě. Jak si ale týmy vedou před koncem první čtvrtiny?

Pokud byste se rozhodli po prvních kolech na základě vlastních diváckých zkušeností na jednotlivé výsledky sázet, povětšinou byste se trefili. Je to zvláštní, že se dvanáctka relativně vyrovnaných celků už po několika málo odehraných kolech vyprofilovala a nedochází až na výjimky k žádným výkyvům nebo větším překvapením. Favorité dál suverénně poráží celky, které se v tabulce nachází pod nimi a nepouští na pódium nikoho z dotěrných pronásledovatelů. Týmy z opačného konce se naopak čím dál více utápí v krizi, z níž nenalézají cestu.

Začneme-li od konce, tým z Šanghaje by se měl co nejrychleji sebrat, jinak z první fáze odejde s pověstným kanárem. Současné skóre osmi porážek a žádné výhry jej odsuzuje k poslednímu místu. Ani Florida a Dallas (11. a 10. tým soutěže) na tom nejsou o mnoho lépe, každý si ale připsal alespoň jednu výhru. První zápas poslední části Stage 1 ale svede Šanghaj proti zmíněné Dallasu. Poslední šance, jak ukořistit alespoň jedno vítězství. V druhém utkání proti nebezpečným Valiant z Los Angeles by to bylo těžké.

Devátou a osmou příčku se stejným počtem bodů a poměrem tří výher ku pěti porážkám okupují San Francisco a Los Angeles Gladiators. Oba si připsali po jednom vítězství i prohře. Oba, shodou okolností, loupili body v zápase pro Floridě. Svá druhá utkání, San Francisco proti Houstonu a Gladiators proti Bostonu, ale ani jeden z týmů nezvládl.

Čtyřčlenná smečka pronásledovatelů vedoucí trojice, totiž Houston, Boston, LA Valiant a Philadelphia dokáže každý týden někoho potrápit, ale nakonec se stejně seřadí se shodným počtem vítězství i proher. Jediný Houston ale měl možnost zvítězit v bitvě s favoritem, a málem se mu to podařilo. V nervydrásajícím zápase se Seoul Dynasty muselo dojít až na prodloužení. Ostatní tak drancovali jednak celky pod sebou, ale také válčili mezi sebou. Valiant suverénně vyhráli proti Philadelphií, ale na konci jednoznačně prohráli s Bostonem, Houston kromě bitvy se Seoulem porazil San Francisco, Phila například Dallas.

A jak se vedlo těm nejlepším? Tam, kde vyhrát měli, tam vyhráli. Jedinou neznámou bylo utkání London Spitfire proti Seoulu, který neměl favorita. Překvapivě snadno jej opanoval Londýn v poměru 4:0, čímž se dostal do vedení o skóre před New York Excelsior. Seoul je s dvěma porážkami osamocený na třetím místě.

Sledujte hru Game 2 LDN @ SEO Stage 1 Week 4 od uživatele OverwatchLeague na adrese www.twitch.tv

Pátý týden ale bude poměrně dramatický. Pokud se budeme soustředit jen na první trojici, tak Seoul bude muset zabrat a připsat si povinné vítězství na San Franciscem a nenechat se překvapit nebezpečnými Valiant. New York si pravděpodobně připíše vítězství proti Floridě, ale poté vyzve vedoucí mužstvo tabulku. Londýn kromě obhajoby vedoucí příčky bude vzdorovat rovněž nebezpečnému Houstonu. Na konci se druhý a třetí tým tabulky utká o to, kdo vyzve vedoucí celek v zápase o titul Stage 1. 

Overwatch League (první část, čtvrtý týden)

(divize/výhry/prohry)

1.   London Spitfire: ATL - 7:1
2.   New York Excelsior: ATL - 7:1
3.   Seoul Dynasty: PAC - 6:2
4.   Houston Outlaws: ATL - 5:3
5.   Boston Uprising: ATL - 5:3
6.   Los Angeles Valiant: PAC - 5:3
7.   Philadelphia Fusion: ATL - 5:3
8.   San Francisco Shock: PAC - 3:5
9.   Los Angeles Gladiators: PAC - 3:5
10.  Dallas Fuel: PAC - 1:7
11. Florida Mayhem: PAC - 1:7 
12.  Shanghai Dragons: PAC - 0:8

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama