PUBG se chlubí neuvěřitelnými čísly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG se chlubí neuvěřitelnými čísly

PUBG se chlubí neuvěřitelnými čísly

David Plecháček

David Plecháček

7. 2. 2018 09:45 9
Reklama

PlayerUnknown's Battlegrounds se nemá za co stydět. Z obyčejné hry, která by mohla Steamem prošumět jako mnoho dalších, kteří se snažili neúspěšně o totéž, se stal během několika měsíců fenomén s enormní hráčskou základnou. Čas pochlubit se tak mohl nastat kdykoliv od loňského léta, tím, že vývojáři s infografikou počkali, jí ale dodali na grandióznosti.

To nejzákladnější – hru si v předběžném přístupu pořídilo 26 milionů hráčů. Jednoduchý graf dokonce ukazuje i dramatický vývoj, z něhož je patrné, jak moc hře prospěly letní měsíce, které mohli hráči strávit u svých počítačů a nedělat nic jiného, než jen hrát, hrát a stále jenom hrát. Další výrazný milník nastal s příchodem verze pro Xbox One, i díky níž o Battlegrounds stále hovoříme jako o neutichajícím fenoménu.

Není to ale to jediné. Za tu dobu si hráči rozdali přes 130 milionů „Chicken Dinner“, bájné odměny, na níž dosáhne jen ten nejlepší. V přepočtu na kalorie je to 260 miliard kcal, a jak vývojáři říkají, to je zhruba tolik, že by to nasytilo celý Island na dalších 359 dní. Stinnou stránkou nicméně je, že při vaření kuřecí pochoutky zemře každé dvě vteřiny někdo prostřednictvím pánvičky.

Závěrem si dáme trochu nepředstavitelného science-fiction. Hráči se hrou strávili 2 721 151 629 hodin času. 310 tisíc let. Vzato na časové ose, to je delší doba, než jakou tu je druh homo sapiens. Každou vteřinu se pomocí obvazů vyléčilo 439 lidí. Celkově to je opět dost nepředstavitelné číslo čítající přes deset miliard. M416 použilo za celou dobu necelých 56 miliard lidí, M16A4 52 miliard, a AKM 48 miliard. A vozidla? Ta nestojí ani za řeč. Snad jen, že to byla v součtu cesta dlouhá 12tisíckrát vzdálenosti na Měsíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama