Autoři Sunless Skies po neúspěchu propouští
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Sunless Skies po neúspěchu propouští

Autoři Sunless Skies po neúspěchu propouští

David Plecháček

David Plecháček

8. 2. 2018 10:55
Reklama

Sunless Sea byl pro vývojáře Failbetter Games povedenou a relativně úspěšnou hrou. Respektive ti, kteří s ní mají zkušenosti, si jí nemohli vynachválit. A tak prostřednictvím další crowdfundingové kampaně vzniká Sunless Skies. To ale během vývoje provází nepříjemnosti, studio hru odkládá a k tomu propouští část svých zaměstnanců.

Londýnské studio už tak není nijak zvlášť početné, čítalo ani ne dvacet vývojářů. Jakákoliv ztráta je tak pro celý tým dost citelná. Co se týče odkladu, k němu nemůžeme být konkrétnější, Failbetter Games totiž odkládají původně zamýšlený květen a nové datum neexistuje. Víme tedy jen, že podle plánů bude vývoj trvat déle, než se předpokládalo. Do té doby hra zůstane v předběžném přístupu. Tým ale všechny hráče ujišťuje, že nakonec dostanou Sunless Skies v takové podobě a kvalitě, v jaké jí očekávají.

Krize je způsobená nepříliš povedeným minulým rokem, v němž Skies vstoupilo do early access. Ačkoliv je hra prodejná už od konce sprna, dosud si našla cestu jen k malému počtu hráčů. Konkrétně se hovoří o 15 procentech hráčů za srovnatelné období. V porovnání se Sunless Sea je tak novinka logicky zklamáním, které vyústilo finanční neudržitelností současných pracovních pozic.

Vývojáři nakonec ujišťují všechny hráče, že se o celý projekt nemusí strachovat a že rozhodně dojde ke zdárnému konci. Doufejme, že si jej poté oblíbí dostatečný počet hráčů, abychom se mohli těšit i na další podobné projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama