Exkurze do muzea v AC Origins už 20. února
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Exkurze do muzea v AC Origins už 20. února

Exkurze do muzea v AC Origins už 20. února

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

14. 2. 2018 13:26
Reklama

Sérii Assassin´s Creed má velká část hráčů nedílně spojenou nejen s kradmým zapichováním nepřátel, ale také se schopností vzbudit v nich detailnější zájem o historii. Postupem let se v sérii stalo zvykem, že jste se mimo skutečnými událostmi inspirovaný příběh hry, mohli dozvědět také plno historických detailů třeba o období Americké války o nezávislost (AC III), nebo o francouzské revoluci (Unity), a to prostřednictvím takzvané Animus Database. Ta v nejnovějším díle odehrávajícím se v Egyptě ovšem překvapivě chyběla a důvod byl prostý – databáze procházela rozsáhlou evolucí. A 20. února budeme konečně moci vyzkoušet její obrozenou formu v podobě interaktivního muzea nazvanou Discovery Tour. Tento režim do hry přibude formou bezplatného přídavku pro stávající majitele hry, případně si jej budou historie lační zájemci pořídit úplně samostatně za přívětivých 20 dolarů (resp. Euro).

Discovery Tour se bude odehrávat na stejné mapě jako hra, nicméně bude oproštěna jak od smyšleného herního příběhu, tak veškerých nebezpečí v podobě nepřátel lidských i zvířecích (vojáci vám teď kupříkladu jen přátelsky zamávají, namísto aby se na vás vrhli). Režim nabídne 75 různých historických exkurzí do nichž budete vstupovat stejným způsobem, jako když jste v základní hře spouštěli příběhovou misi. Pak už jen budete šlapat po předpřipravené cestičce stávající se z několika zastávek, na nichž se budete dozvídat detaily například o mumifikaci, Alexandrijské knihovně, pyramidách nebo třeba o drobnostech ze života běžných lidí. Informace vám budou předkládány skrze poutavého audio průvodce a také prostřednictvím filmové kamery, která vás všemožnými průlety a efektními záběry upozorní na zajímavá a významná historická zákoutí. Každá exkurze by měla zabrat od 5 do 25 minut.

Už na příběhové části Assassin´s Creed Origins se podíleli historici a egyptologové, a ti samí lidé stojí také za obsahem exkurzí v Discovery Tour, takže by měla být historická přesnost v rámci možností a aktuálních poznatků zaručena. Svět jinak zůstane stejný jako v základu, takže budete-li chtít, můžete volně pobíhat, šplhat i projíždět se na koni a používat ptačího sidekicka, stejně jakov základní hře. Přítomen zůstane i režim střídání dne i noci, a tím pádem 24 hodinový životní cyklus obyvatel Egypta. Discovery Tour budete moct odehrát ve 25 různých převlecích, od rozličných variant Bayeaka, přes jeho ženu Ayu po Cleopatru a Caesara, z nichž některé by měly ovlivnit i chování obyvatel k vaší osobě. A pokud jste zarytí sběratelé, nejspíš vás potěší informace, že s Discovery Tour do hry přibudou k odemčení tři nové achievementy.

Discovery Tour přichází 20. února na Xbox One, PS4 a PC. A už 6. března se na nás navíc chystá další obsah v podobě DLC The Curse of the Pharaohs, kde se Bayekem mimo jiné podíváme do Údolí králů.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama