Chystá se DLC pro Kingdom Come
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se DLC pro Kingdom Come

Chystá se DLC pro Kingdom Come

David Plecháček

David Plecháček

15. 2. 2018 15:49 35
Reklama

Kingdom Come je dost možná největší událost letošního roku, minimálně pro tuzemského hráče. Největší herní událost je to ale i pro nás samotné. Máme za sebou (zatím) dvě vysílaní, čekají nás stále dvě recenze, řešit budeme hru pochopitelně i v podcastu, a také nás čeká Dan Vávra. Ten musí absolvovat nesčetné množství rozhovorů a na jeden z nich se samozřejmě dostaví i k nám Z nich pochopitelně čas od času padnou i zajímavé informace.

V České televizi včera večer například zaznělo, že si cestu ke Kingdom Come: Deliverance našlo na Steamu 300 tisíc hráčů, k tomu ale ještě značnou část na kamenných prodejnách a jiných distribučních sítích. Jinými slovy můžeme odhadovat, že se celkový počet může pohybovat kolem pěti set tisíc. Toto číslo navíc během dne mohlo opět výrazně narůst. Pět set tisíc je samozřejmě úctyhodné číslo, ale Vávra a studio Warhorse cílí ještě výše. KCD byla nákladná hra, která by si na sebe měla pochopitelně vydělat, ale také vygenerovat prostředky na další projekty.

Dan Vávra v televizi konkrétně řekl, že dosáhnout na milion by bylo samozřejmě hezké, ale hra se pohybovala na Steamu mezi nejprodávanějšími v den, kdy vyšla, a její uživatelská základna jí vyhnala do mezi Top 5 nejhranějších titulů. S těmito daty v zádech je pravděpodobné, že jej relativně snadno překoná. Kde je ale reálná hranice úspěchu a neúspěchu není zřejmé.

Navíc, není to vše. Na kanálu SkillZone TV Vávra krátce po vydání řekl, že studio pracuje na novém DLC. V nové lince by měla hrát ústřední roli žena, internet okamžitě začal spekulovat nad tím, zda půjde o Terezu ze začátku hry, či nikoliv. Kromě příprav nového rozšíření ale studio stále pracuje na opravách. Údajně je ve Warhorse vyčleněno několik zaměstnanců na to, aby sledovali diskuzní fóra a videa ze hry a nacházeli tak jednotlivé chyby. Tak tým například objevil zajímavý bug „Flying Dragon Kick“, který koluje sítí.

Po vydání je konečně čas i na to věnovat se modům. Před dokončením mělo studio plné ruce práce a až teď se začne zabývat otázkou, zda dá komunitě k dispozici některé modovací nástroje, či nikoliv. Není to jen otázka hry, ale i otázka právní. Studio ke svému účelu značně modifikovalo CryEngine, a v tomto ohledu by mohla být překážkou licence. Vývojářské nástroje, které má Warhorse k dispozici, by ale údajně vývoj budoucí hry výrazně zjednodušily a snad také i zrychlily.

Poslední věc, která stojí za zmínku, je fakt, proč se hra vyhýbá Husitským válkám. Jejich ztvárnění by bylo příliš, a tak Dan Vávra hledal možnost, jak odvyprávět komornější příběh, a tak při sbírání podkladů narazil na události, které nacházíme i ve hře – totiž vpád Zikmunda do českých zemí a vypálení Stříbrné Skalice.

Doufejme, že nějakou perličku z hlavního autora hry dostaneme i my. Každopádně Kingdom Come si naší pozornost zaslouží, a tu vaší taky. Pokud chcete Warhorse pomoci k důležitému milníku jednoho milionu prodaných her, můžete využít nabídky Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama